Щрудел с ябълки и тиква

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори, 2-3 ябълки, 200 г тиква, 1 ч.ч. счукани орехи, 1 с.л. канела, 1-2 зрънца счукан карамфил, 1 с.л. настъргана кора от лимон или портокал, 1 ч.ч. разтопено масло, 1 к.ч. захар

КОЙ ГОТВИ

Румен Петрове от София. Той е пенсиониран печатар и често кулинарства у дома. Предлага рецепта за по-различен бърз щрудел с ябълки и тиква.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме добре настърганите ябълки и тиква със захарта, орехите, канелата, карамфила и лимоновата кора.

Вземаме 2 кори и обилно ги намазваме с разтопено масло. В единия край слагаме равномерно сместа.

Навивамена руло, нарязваме на малки парчета и ги слагаме в намазнена тава. Правим същото и с другите кори.

Слагаме тавата с щруделите във фурната и печем до златисто, като ги поливаме с няколко супени лъжици вода. По желание може да поръсите с пудра захар.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Селска спържа

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен

Обърната баница

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъдпъдъци с чирпански наденички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Гьозлемета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,