Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Уважените искове от съда, по които съм работил, до момента са 90%

https://www.24chasa.bg/Article/1287255 Уважените искове от съда, по които съм работил, до момента са 90% Уважените искове от съда, по които съм работил, до момента са 90% www.24chasa.bg
Стоян Кушлев открива офисите на дирекцията на комисията в Благоевград преди пет години. СНИМКА: САШО КРУШЕВСКИ

Във връзка с публикация от 16 март на "24 часа" със заглавие "Връща се практиката от времето на Кушлев на приятелски назначения" категорично заявявам, че изложената информация и направените квалификации в публикацията са неверни.

Изпълнявал съм длъжността директор на ТД - София-град, за срок от шест месеца и половина. Невярно е твърдението, че през този период съм получавал "2000 лв. над заплатата си". Месечното ми трудово възнаграждение беше 1300 лв. Единствено допълнително съм получавал полагащите ми се по закон командировъчни в размер на 20 лв. дневно. Същите са ми изплащани и след встъпване на Тодор Коларов като председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) и в изпълнение на негова заповед. Коларов винаги е заявявал, че се надява да работим заедно. Никога не е твърдял, че съм лансиран, напротив, възприемаше становището ми по конкретни усложнени правни казуси и адмирираше моята цялостна работа.

Причината за промяната в отношението на Коларов към мен е, че дръзнах да изложа в писмен вид до КУИППД информация за нарушенията на приближения нему тогавашен главен секретар Георги Илиев. Впоследствие открито изразявах отношение към явната некомпетентност на Коларов, който ни разпореждаше в заседание на КУИППД да предлагаме за обезпечение изтеглени парични средства от банкови сметки, което е правен абсурд. Последва тенденциозно отношение към мен и четиримесечно търсене на нарушения в качеството ми на директор на ТД - Благоевград, и ТД - София-град. Такива обаче не бяха открити. Посоченото в публикацията дисциплинарно производство е за неизпълнение на заповед, която не съм получил. Твърдяното нарушение е свързано с попълване на пътната книжка на служебния автомобил на дирекцията.

Невярно е твърдението, че съм назначен за главен секретар на приятелска основа. Бях помолен от членове на КУИППД временно да бъда командирован на длъжността главен секретар, за да помогна за излизане на комисията от батака, в който Коларов я вкара.

Категорично не споделям отразеното в публикацията, че не съм постигнал в работата си "кой знае какви резултати". Накратко ще посоча следните цифрови данни: под мое ръководство и в резултат на активната моя работа е обезпечено имущество, придобито от престъпна дейност, на стойност над 70 000 000 лв. (седемдесет милиона лева); въз основа на мои доклади КУИППД е взела решения за внасяне на общо 40 мотивирани искания до съдилищата за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност; уважените искове от съда до момента са 90%.

p>Димитър Пешев

Виж "Връща се практиката от времето на Кушлев на приятелски назначения" в статията "Конфискацията на необясними богатства спря".

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Вижте Разпети петък в София през обектива на "24 часа"

                                                                                                                                                    

Дете оцеля по чудо, след като беше поразено от волтова дъга

12-годишно момче оцеля като по чудо, след като беше поразено от волтова дъга от 25 хиляди волта. Инцидентът е станал на обезопасен жп надлез в град Белослав, съобщава "Нова телевизия".

Ямболска фирма купи бракуваните тролеи на Стара Загора

Ямболска фирма купи на търг за 56 800 лева 18 бракувани тролеи от Стара Загора, потвърдиха от общината. Машините с марки "ЗИУ" и "Шкода" бяха "пенсионирани",

Яйца се боядисват по канона и в събота, ако сте пропуснали четвъртък

Яйцата за Великден се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък, но тогава е работен ден и все повече хора остават това за Велика събота преди Възкресение Христово.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Свещеник от Димитровград става строител след литургия

След литургия отец Георги от Димитровград става строител. Преди 13 години той изтегли кредит, за да купи камбани за храма. Днес строи манастир със собствените си ръце, съобщава bTV.

2 часа задръстване на "Хемус" при Ябланица"

Задръстване, което отнема поне два часа се е образувало на магистрала "Хемус" преди слизането за Ялбаница, съобщиха читатели на в. "24 часа". Тапата започва на самата магистрала доста преди края й

Верижна катастрофа на АМ Хемус, движението е натоварено

Засилен е трафикът по АМ „Хемус“ до разклона за Плевен и Велико Търново, съобщават от МВР. На места са се образували тапи. Полицейски екипи регулират пътния поток.

На Разпети петък патриарх Неофит води опелото Христово в храм "Св. Неделя"

Три служби около Великден ще води патриарх Неофит. На Разпети петък от 19 ч той ще оглави чинопоследованието на Опело Христово в митрополитската катедрала “Св. Неделя”.

Наследници на Вапцаров 4 часа в полицията, отказват да напуснат къщата-музей в Банско

Наследници на поета Никола Вапцаров прекараха 4 часа в полицията в Банско след отказ да напуснат къщата-музей в курортния град. В четвъртък следобед там пристигнали племенникът на поета Никола