Проклятие докара инсулт на прочут актьор и уби жена му

https://www.24chasa.bg/Article/1287632 www.24chasa.bg
Румънски вещици правят ритуал при проклинането на правителството през 2011 г.

Известният актьор Александър Пороховшчиков, за чийто живот в момента се борят лекарите в Москва, е станал жертва на проклятие, твърди руският астролог Виктор Павсекакий, цитиран от местни медии.

73-годишният народен артист на Русия, звезда на Театъра на Таганка и театър "Пушкин", бе приет в клиника с гангрена на крака, причинена от диабет. Впоследствие получи исхемичен инсулт.

В отчаянието си, че няма да го види повече жив, Ирина, съпругата на Пороховшчиков, се обеси в семейния им дом в Москва.

Боливийски маг разваля клетва
Боливийски маг разваля клетва

"Ако той доживее 20 март, през юни или юли ще навлезе в тежка криза", заяви Павсекакий. "Според хороскопа му 2012-а ще бъде последната година за него. От десетилетие над него тегне тежко проклятие. През цялото това време е живял сред отрицателна енергия

АЛЕКСАНДЪР ПОРОХОВШЧИКОВ
АЛЕКСАНДЪР ПОРОХОВШЧИКОВ

Роднините му всеки ден са го проклинали. А когато те кълне близък, става страшно."

Джон Кенеди е последният американски президент, станал жертва на проклятието на Текумзе.
Джон Кенеди е последният американски президент, станал жертва на проклятието на Текумзе.

Астрологът твърди още, че преди около година и половина близък родственик е дал на Пороховшчиков упойващо вещество, с което увеличил силата на проклятието.

Руските светски хроникьори гадаят откъде може да се е появила бедата, връхлетяла известното семейство. Пороховшчиков се запознава с Ирина, когато е 37-годишен заклет ерген със славата на неотразим мачо, а тя - едва 15-годишна ученичка. Майка й е твърдо против връзката им, но в крайна сметка любовта надделява. Четиринадесет години след първата им среща актьорът прави предложение на любимата си да се оженят.

Руските медии припомнят, че родният брат на Ирина - Владимир Жуков, водел дълъг съдебен спор с нея за наследствен имот. Самият Пороховшчиков произхожда от стар дворянски род. От прадядо си актьорът е наследник на старинната къща, в която се самоуби жена му.

Претенции към имота обаче имат и други роднини.

Аурата в дома на Пороховшчиков не беше добра, разказа пред в. "Комсомолская правда" една от прислужниците на семейството.

Актьорът вече е в съзнание. Лекарите уверяват, че състоянието му леко се е подобрило, но остава крайно нестабилно.

Официалната наука не признава силата на проклятието, определяйки го като суеверие. В окултния свят обаче то се смята за една от най-опасните форми на магия,

чиято цел е да накаже определен човек или място. Често проклятията се извършват с различни ритуали, при които се използват фигури, олицетворяващи жертвата.

Маговете твърдят, че този, който изрича проклятието, рискува сам да стане обект на злите сили. Дори по-лошо - клетвата може да се върне и върху неговите близки. Затова вещерите, които се занимават с подобни уроки, преди ритуала се отричат от своите близки и любими хора, за да не пострадат и те.

Проклятието може да действа веднага или в продължение на дълги години и даже векове.

Смята се, че най-страшни са клетвите, произнесени от хора с обществен авторитет, както и от магьосници и вещици. Силни са и проклятията, изречени от беззащитни хора като просяци или смъртноболни.

Ако човек на смъртен одър прокълне някого, цялата му жизнена енергия се прелива в клетвата и по този начин й придава унищожителна сила.

В началото на миналата година румънски вещици проклеха правителството, след като то реши да обложи с данък дейността им. На ритуал по тъмна доба край Дунава те забъркаха отвара от мандрагора, кучешки изпражнения и специални билки и произнесоха клетвите си. Година по-късно кабинетът в Букурещ падна.

Дали влашките вещици, а не масовите демонстрации и политическите сметки са причина за смяната на кабинета в Букурещ? Факт е, че през 2001 г. магьосничките се заканиха да спрат Румъния от членство в Европейския съюз и НАТО. Тогава те отново произнесоха клетви, правиха магии, но в крайна сметка северната ни съседка бе приета и в двата съюза.

Сега обаче Европейският съюз се тресе от невиждана криза...

Индианска прокоба мори американски президенти

Когато през 1980 година Роналд Рейгън става президент, булевардните издания припомнят черната прокоба, която преследва стопаните на Белия дом, избрани в години, които завършват на 0 и се делят на 20.

Според легендата малко преди смъртта си през 1813 г. вождът на племето шони Текумзе проклина белите хора заради нарушаването на договора с индианците. Клетвата е насочена към президентите на САЩ, избирани в определени години - да бъдат убити или да умрат преди края на мандата си.

Месец след като встъпва в длъжност през 1840 година, Уилям Харисън се разболява тежко от възпаление на белите дробове и умира. Той е първият президент, починал в Белия дом.

В края на 1860 година е избран Ейбрахам Линкълн. В началото на втория си мандат през 1865 г. той става жертва на покушение. Прострелян е в главата и малко по-късно издъхва.

Джеймс Гарфийлд, избран през 1880 година, престоява в Белия дом едва няколко месеца. През юли 1881 година психично болен мъж, комуто президентът е отказал дипломатическо назначение в чужбина, го застрелва във Вашингтон. Един от куршумите в тялото му не е открит и той умира след два месеца.

Уилям Маккинли е четвъртата жертва на проклятието на Текумзе. Застрелян е през септември 1901 година от американски анархист.

През 1923 година след дълга обиколка из страната президентът Уорън Хардинг се разболява от пневмония, получава и сърдечен удар. Не успява да завърши първия си мандат.

Заради Втората световна война Франклин Рузвелт изкарва повече от два мандата в Белия дом. В началото на четвъртия през 1945 година получава мозъчен кръвоизлив.
Последният, застигнат от клетвата, е Джон Кенеди, убит през 1963 година в Далас.
Рейгън е първият, който довършва двата си мандата. И срещу него има атентат, но неуспешен.

Джордж У. Буш по-късно също изкарва 8 години в Белия дом въпреки няколкото опита за покушение.