Дисплеят - колкото по-голям, толкова по-добре

https://www.24chasa.bg/Article/1287905 www.24chasa.bg

Времето на миниатюрните форми при мобилните телефони отминава безвъзвратно. Потребителите на смартфони искат те да имат по-голям екран от сегашния, показват данни от проучване на компанията Strategy Analytics. Предпочитанията са насочени към устройства с диагонал на екрана между 4 и 4,5 инча. В същото време телефонът трябва да е тънък.

В зависимост от пола на анкетираните има и различни вариации в желанията. Дамите предпочитат модели с по-малки размери, а притежателите на телефони с Android са по-склонни да търсят устройства с по-големи размери, отколкото използващите iPhone. Като цяло 90% от интервюираните са посочили смартфон с екран, който е по-голям от този на сегашния им телефон. Според компанията тази тенденция се движи от желанието на потребителите да сърфират в интернет и повече възможности за мултимедийни забавления.

Тенденцията за по-големи екрани бе затвърдена и на отминалия световен мобилен конгрес в Барселона. Показаните там нови модели телефони разполагаха с дисплей, чията минимална големина бе 4 инча.

Проучване на NDP Group сред потребителите на таблети пък показва, че повечето от анкетираните са посочили, че търсят устройство с хардуерна клавиатура. Основното искане е тя да бъде интегрирана с таблета и не смятат предложенията с допълнителни клавиатури за добра опция.

Другото изискване било дисплеите да не са по-големи от 10 инча.

В същото време направените покупки показвали, че на практика 83,3% от продадените таблети са без клавиатури и дори без възможност за използване на такава като приставка. А по-голямата част от тях са с дисплей, който е около 10 инча - като например iPad и Galaxy Tab 10.1. Изключение прави Kindle Fire, който е със 7-инчов екран и наистина спечели доста широка популярност. (24часа)