Тръгва делото срещу Рашков за показан среден пръст

https://www.24chasa.bg/Article/1289788 www.24chasa.bg
Снимка архив

На 26 април Районен съд Асеновград ще гледа делото срещу Кирил Рашков за проявено дръзко хулиганство - показване на неприличен жест - среден пръст, на публично място. Обвинителният акт е внесен, съобщи за Дарик председателят на Асеновградския съд Иван Калибацев. Кирил Рашков е признал вината си и делото ще се гледа при съкратено съдебно следствие.

След едно от заседанията на Районния съд в Асеновград, на излизане от сградата, Кирил Рашков демонстративно показа среден пръст към събралите се жители на Катуница. Няколко часа по-късно прокуратурата се самосезира от видеоматериал.

За такова престъпление законът предвижда до 2 години затвор или пробация. Вероятно това обвинение ще бъде присъединено към предишните на Рашков.

По делото са разпитани и свидетели, журналисти и служители на съдебната охрана.

На 22 март Кирил Рашков ще обжалва присъдата си от 3 години и шест месеца затвор пред Пловдивският окръжен съд. Той бе осъден от Районния съд в Асеновград, затова че на 23 септември миналата година в Катуница е заплашил с убийство Веселин Христов и Иванка Петрова-вуйчо и леля на убития Ангел Петров.

Внукът на Кирил Рашков-Ангел утре също ще обжалва мярката си „задържане под стража" пред Пловдивския апетелативен съд. Окръжните магистрати го оставиха в ареста за подкуп на полицай.