Дани Колева сдобрила Берлускони с журналистите

https://www.24chasa.bg/Article/1294321 www.24chasa.bg
Една майка трябва да е половин педиатър, половин психолог и да умее да общува с децата, смята Даниела. Покрай “Часът на мама” се зарекла да спре да живее на бързи обороти и да има повече време за семейството си.

Не искам да съм скучна майка! категорична е Дани Колева, новата водеща на легендарното предаване "Часът на мама", което от 19 март се излъчва по bTV Lady. И въпреки трите си деца се впуска в нова авнтюра - да е лице на ежедневно предаване.

"За да си пълноценна майка не е задължително да се заключиш с детето си в къщи. Ако се чувстваш удовлетворена и осъществена ще си много по-пълноценна в общуването с децата си", убедена е водещата, която има богат опит в телевизиите на България и Италия. И един дипломатически мандат зад гърба си като аташе по културата и печата в Рим.

Като се върнала оттам била в 7-ми месец бременна с първото си дете, което сега е на 5 години. Три години се затворила обаче в къщи, защото вторият й син се родил след година и три месеца. В началото се чувствала добре, но после зажадняла за работа. Точно тогава я поканили да работи за Гала в "На кафе".

Старият вариант на "Часът на мама" гледала точно, когато отглеждала двамата си сина. Затова като чула, че търсят водеща не се поколебала да се яви на кастинг. Иска най-вече да е полезна на майките. Предишните водещи Ива и Боги й предават щафетата в ефир. Дани съзнава, че "Часът на мама" е било институция и в паузата, когато предаването не се излъчваше, форумът му е е продължил да същестува.

Със съпруга си и децата. Росен се занимава с вътрешен дизайн и обзавеждане. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Дани е израснала във Варна. На 16 години кандидатства във варненския тв център и печели конкурс за тийнейджърско шоу. Проектът попада, но тя започва да прави репортажи за "Добър ден, България" по времето на Величко Скорчев. После кандидатства НАТФИЗ, но я късат още на първия кръг. Явила се с монолога на проституката от Анжел Вагенщайн, но заради дефект с произнасянето на Л не я приемат. Приемат я в НБУ тв журналистика, курсов ръководител и е покойният Александър Авджиев. Кара стаж в "Добро утро", започва работа в музикални предавания, докато Иван Гарелов я взема като стажант в "Панорама". В началото прави репортажи и сама си измисля рубриката "Отвъд новините". Пътува по села и градове, помни дори как след торнадото в с. Жълтуша хората извадили картофите си и ги подарили на сираците.

В Италия със Силвио Берлускони след срещата му със Станишев.

И до ден днешен има респект от Гарелов. Дори преди да се яви на последния кастинг пак му се обадила за съвет. През цялото време той се интересувал какво става със семейството й, с живота й, такова било отношението му към всички хора от екипа му.

Когато Гарелов е поканен за шеф на новините в Нова тв, тя го последва. там. Работи за новините, пробва се и в сутрешния блок с Милен Цветков, но не се сработват и си остава в новините.

Кандидатства за езикова специализация в Италия и четири месеца учи езика в Перуджа. Стажува в РАИ 3 и вероятно ги е впечатлила с идеите си, защото я препоръчали на РАИ1. Там й предлагат едногодишна стипендия и така тя снима всички визити на наши политици там. Заради работата й я препоръчват за координатор на италианските екипи при посещението на папа Йоан Павел Втори в София.

Казва, че думите на папата, че никога не е вярвал в българската следа, са направили голям бум в Италия. Дори италианският трибунал се е разграничил от папата. Журналистите пък били впечатлени неприятно от ръкостискането на патриарха Максим с папата, когато Павел Йоан Втори посегнал да го прегърне. Хладното поведение на Максим също отекнало в Италия.

Колегите от Италия много настоявали да се срещнат със Сергей Антонов. По препоръка на Ватикана обаче той бил държан във вила в Бояна, за да не се измести акцента от папската визита.

Заради контактите си печели конкурс за аташе по културата и печата в нашето посолство в Рим и заминава пак за Италия. Изкарва цял мандат с посланик Никола Калудов, който й разкрива тайните на дипломацията. Лично тя избира мястото на Гарибалдийския хълм в Рим, където да бъде поставен паметника на капитан Петко Войвода. Нейна заслуга е на Академията за изящните изкуства във Флоренция да има плоча на Константин Величков. По нейна покана в Италия гостуват Нешка Робева със спектаклите си, ансамбъл "Тракия", ансамбъл "Варна" и др. творци.

Познава и Берлускони. Запознанството им станало по време на визитата на нашия премиер Сергей Станишев. По това време Берлускони бил сърдит от един месец на италианските журналисти и не давал интервюта. Въпреки заявките и от българските медии за изявления, той категорично отказал. Приключила срещата му със Станишев, отивали към колите и Дани му казала: ""Е, г-н президент, много жалко, българските журналисти толкова много ви харесват, и много жалко, че няма да могат да ви видят". "Така ли, ако всички журналисти са чаровни като вас, ще дойда", отсякъл Берлускони. Дани гарантирала, че колегите й от България са още по-чаровни. Силвио се завъртял изненадващо, хванал под ръка Станишев и търгнали към журналистите.

По пътя суетният Берлускони я попитал дали пудрата и гримът му е добре. Познава и гадателката Теодора Стефанова, макар да не се увлича по окултното. Случвало й се дори да я търси за предсказание в критични моменти, макар че разчитала повече на себе си.

Със съпруга си Росен се познава още като била на 21 години във Варна. Известно време той живеел в България, тя в Италия и в края на мандата й през 2006 г. решили да сключат брак в българската църква в Рим "Св. Анастазий". "Като излезеш от църквата попадаш на фонтана Ди Треви и те облива енергията на любовта и на щастието. В него туристи от цял свят хвърлят стотинки и изразяват мечтите си, там хората се прегръщат и мечтаят", разказва Дани. Какво по-хубаво начало на един брак от това? Росен се кръстил предишния ден пак там, така и приели църквата като тяхно специално място. Затова и трите им деца са кръстени в "Св. Анастазий".

Имената им са нарочно избрани библейски - Даниел, Дейвид и Дарис. Даниел не е кръстен на майка си, Дани и Росен искали да е Давид. Името им дошло от една статуя в Италия. Астроложката Алена обаче променила намеренията им и била категорична, че само Кристиан и Даниел са подходящи за бебето. Харесали повече Даниел, защото имало светец на негово име. Като се появило второто момче вече го нарекли Давид. С третото бебе до петия месец от бременността си знаела, че ще е момче. По това време излъчвали от Плевен за рождения ден на Вера Кочовска и изведнъж тя се вторачила в корема й и казала: "Всички ти казват, че носиш момче, но ще родиш момиче". Така и станало. Рашили и нейното име да започва с Д и я нарекли Дарис, още повече, че майката на Дани се казва Дарина.

Още преди да срещне съпруга си е мечтала да има много деца. Той също искал да има голямо семейство и много й помага. Най-ценна с помощта си обаче е бавачката Тони. Разчита и на майка си, но тя все още работи.

Случвало й се да идва с децата на работа. Включително и на разговора с "24 часа" е с Дарис, защото бавачката е счупила ключа в бравата на вратата си и не могла да излезе. За да не закъснее, Дани натоварила Дарис в колата и тръгнала, докато Тони се бори с ключарите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фолкпевецът Михаил (Милко) Калайджиев е роден на 23 септември 1951 г. в Свиленград. Известен е и като откривател на изпълнителките Преслава, Галена, Джена, Анелия, Мира, Димана, Теди Александрова, Пепи Христозова и Соня Иванова. Известни негови песни са "Къде си, батко?", "Хей, малката!" и "GSM". Изнасял е много концерти в Турция, Македония,

12 души пострадаха вчера при нова катастрофа с автобус на магистралата "Децата ме спасиха от психическо рухване и депресията след катастрофата на магистрала "Тракия". В момента съм по майчинство и по цял ден съм с тях. Чувствам се по-добре. Все още ми изскачат страшни картини пред очите, но вярвам, че и това ще мине!

Илиан Илиев жадува за мъст над "Левски"! 49-годишният специалист идва днес на "Герена", за да спре "сините" за участие в Европа през това лято. "Левски" приема "Черно море" от 20,30 часа на стадион "Георги Аспарухов" в директен бараж за класиране в турнира Лига Европа. Илиев е треньор на варненския тим.