Двама гинат на остър завой след удар в дърво

https://www.24chasa.bg/Article/1294639 www.24chasa.bg
Дървото, в което се е блъснала колата, е издълбано от удара. СНИМКА: АТАНАС КЪНЕВ

Двама младежи загинаха, а трети бе ранен при жестока катастрофа призори в събота на изхода на пловдивското с. Старосел.

В пежото пътували шофьорът Димитър Д., на 20 г., и негови приятели - Станимир, на 22 г., и Геро, на 18 г.

След 4 ч на излизане от селото в посока към съседното с. Паничери колата излязла от дясното платно, навлязла в насрещното и се забила в крайпътно дърво. Отхвръкнала оттам и помела част от оградата на селскостопански двор, завъртяла се във въздуха и паднала по таван.

На място загинали Димитър и Станимир, който седял на предната седалка, в болницата е откаран Геро. 18-годишният младеж има черепно-мозъчна и лицева травма. В кома е и с опасност за живота, казаха от Университетска болница "Св. Георги".

Около 5 ч шофьорът на камиона, който доставя хляб в селото, е подал сигнала за инцидента, казаха местни. Телата на момчетата са измъкнати от дошлите съдебни лекари и полицаи.

Засега причините за катастрофата се изясняват. Полицаи предполагат, че колата е навлязла с несъобразена скорост на острия завой и шофьорът не е успял да овладее автомобила.

Не е изключено водачът да е отклонил вниманието си или да е задрямал за миг, защото на мястото почти няма спирачен път, казаха очевидци. Край дървото са разхвърляни части от колата - капаци от джанти, фарове, броня.

Геро живее в Старосел, а Димитър и Станимир в Пловдив. Те отишли при близки в селото за почивните дни. Взети са им кръвни проби за алкохол, обясниха от полицията.