Подновиха делото "Наглите", съдът прие Кирилов за мъртъв

https://www.24chasa.bg/Article/1296539 www.24chasa.bg
"Наглите" в съда Снимка архив

Софийският градски съд поднови пледоариите по делото срещу групата за отвличания „Наглите", съобщи агенция „Фокус".

Съдебният състав прекрати съдебното производство срещу подсъдимия по делото Кирил Кирилов, след като обвинението представи съобщение за смъртта му. В съобщението е записано, че Кирилов е починал от остра кръвозагуба от огнестрелни рани на долните крайници.

Има 15-дневен срок за обжалване на решението пред Апелативния съд.

В представените от прокуратурата доказателства, обаче няма съмнение за смъртта на подсъдимия и поради липсата на правен интерес за обжалване, съдия Виолета Магдалинчева посочи, че няма пречка делото да продължи.

В началото на днешното заседание съдията прочете името на Кирилов като подсъдим по делото, след което каза, че е научил от медиите, че е убит. Това обаче не можело да бъде достатъчно основание съдът да вземе решение, без да има официални документи за смъртта на Шкафа. Представената частична експертиза и протоколите за оглед на трупа не били достатъчни за адвокатите.

Кирил Кирилов, известен с прякорите Шкафа и Монтанския бе прострелян часове след като даде показания в съдебния процес „Наглите". И дни преди да бъде прочетена присъдата.

39-годишният мъж издъхна от раните си в 21:40 часа в събота в столичния ж.к. "Младост-3".