Керемиди, които правят ток, показват на изложение в София

В изложението през 2010 г. участваха 5900 посетители от 39 страни. СНИМКА: "ВИА ЕКСПО"

Фотоволтаични керемиди, електромобил, който сам генерира енергия за движението си, макет на соларен самолет.

Това са само три от хитовете, които ще бъдат показани на изложбата с новости в енергийната ефективност и възобновяемите източници.

250 фирми от над 30 държави ще участват в три изложби по време на Осмия международен конгрес за възобновяема енергия и енергийна ефективност. Той е съпроводен и от международна конференция за управлението на отпадъци и рециклирането им.

Всичките тези събития се концентрират в три дни - от 28 до 30 март, в "Интер Експо Център" в София. Организатор е "Виа експо".

На първата изложба, която е за енергийната ефективност и ВЕИ, щандове ще имат изложители от 13 държави.

Водещи имена като Canadian Solar, REC, JCS Solar, Csun, Global Wind Power, Solarezo, "Алукьонигщал", Susinoil, Cink Hydro, Gamesa, Muyang Group ще покажат системи за производство навъзобновяема енергия от вятър, слънце, вода и биомаса. Очаква се силен интерес към австрийския и американския павилион.

Решения за повишаване на енергийната ефективност ще видим от ABB с широко приложение в индустрията и бита. PowerWind е немски производител на наземни вятърни турбини и доставчик на услуги с фокус върху общински вятърни проекти. Очаква се силното международно участие да привлече 7000 посетители от Европа и Азия.

Посетителите ще се запознаят с интегрирани решения за строителството - фотоволтаични керемиди, фасадни и покривни системи.

Международната изложба "Соларна енергия за Югоизточна Европа" се провежда за първи път и на нея най-големите производители ще представят новите фотоволтаични системи.

Традиционен участник е Fronius - компания с над 60-годишен опит в соларната електроника. През 2010 г. тя е произвела и продала изделия с обща мощност от 1200 MW, което се равнява на тази на 1,2 атомни електроцентрали. Продуктиза соларни системи за мрежово и автономно захранване ще покаже Canadian Solar. Наскоро фирмата представи новата серия модули Intelligrated Power Commercial AC, която обединява интелигентността на електрониката на панела и специално проектиран модерен дизайн.

Макет на соларен самолет Solar Impulse се очаква да изложи "Солвей Соди". Електромобилът Chevrolet Volt, генериращ сам енергия, е нов продукт в портфолиото на четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обем продажби - Chevrolet.

На конгреса ще се разискват теми, свързани с финансирането на проекти за енергийна ефективност и ВЕИ с примери от Холандия, Швеция, САЩ, Испания, Белгия и Австрия за насърчаване на енергийната ефективност. През последните години значението на биомасата като ресурс нарасна. Лекторите ще обърнат внимание на нейния потенциал, законодателните стимули и пречки за нейното използване.

Акцент в програмата е сесията „Оползотворяване на енергия от отпадъци". Специален панел ще бъде посветен на рециклирането. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Google разширява обхвата на "правото да бъдеш забравен"

Технологичният гигант Google обяви, че ще скрива съдържанието, отстранено в съответствие с “правото да бъдеш забравен“ от всички версии на търсещата машина, видими от държавите,

Ransomware е най-агресивната кибератака през 2015 г.

Общо 5 са били регистрираните инциденти от типа Ransomware за 2015 г., които са атакували сайтове на държавни, общински администрации и други институции,

Дойде краят на ерата на SMS-ите

Защо ни е необходим WhatsApp, ако имаме СМС? През 2009 г., когато се създаваше месинджър за смартфони, това не бе глупав въпрос. Днес вече никой не пита такива неща.

Броят на пръстите, с които пишем на клавиатурата, няма връзка с бързината (Видео)

Счита се, че десетопръстната система за въвеждане на текст с помощта на клавиатура е най-бърза. Това се втълпява на курсовете по машинопис, така работят професионалните програмисти при въвеждането на

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Google спира Flash-рекламите, ще използва 100% HTML5

Google официално съобщи днес, че спира поддръжката на Flash в своите рекламни услуги и изцяло преминава към HTML5. Считано от 30-ти юни тази година Интернет гигантът спира да приема реклами,

Китайски реактор за термоядрен синтез е удържал водородна плазма за 102 секунди

Малко приятелска конкуренция няма да навреди на никого, пише Gizmag. Китайският токамак EAST и германският реактор Wendelstein 7-X не са пълно съответствие на Меси и Роналдо в сферата на термоядрения

Подготвя се колективен иск срещу Apple за блокирането на iPhone, ремонтирани в неофициални сервизи

Адвокатите от PCVA приемат жалби от пострадалите потребители, които са се сблъскали с проблема "Грешка 53" и подготвят колективен съдебен иск срещу Apple.

Таблетите и смартфоните са любимите играчки на децата до 8 години

Таблетите и смартфоните са любимите играчки на децата до 8 години и в България. Това потвърждава изследване на Националния център за безопасен интернет.

Нов телевизор ще ни позволява да усещаме дъжда, вятъра и миризмата от екрана

Нова технология ще позволява на зрителите да усещат миризмата, вкуса и допира до кожата на това, което гледат на екрана. Разработката е на британски учени от университета в Съсекс и се нарича