Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Керемиди, които правят ток, показват на изложение в София

https://www.24chasa.bg/Article/1298594 Керемиди, които правят ток, показват на изложение в София Керемиди, които правят ток, показват на изложение в София www.24chasa.bg
В изложението през 2010 г. участваха 5900 посетители от 39 страни. СНИМКА: "ВИА ЕКСПО"

Фотоволтаични керемиди, електромобил, който сам генерира енергия за движението си, макет на соларен самолет.

Това са само три от хитовете, които ще бъдат показани на изложбата с новости в енергийната ефективност и възобновяемите източници.

250 фирми от над 30 държави ще участват в три изложби по време на Осмия международен конгрес за възобновяема енергия и енергийна ефективност. Той е съпроводен и от международна конференция за управлението на отпадъци и рециклирането им.

Всичките тези събития се концентрират в три дни - от 28 до 30 март, в "Интер Експо Център" в София. Организатор е "Виа експо".

На първата изложба, която е за енергийната ефективност и ВЕИ, щандове ще имат изложители от 13 държави.

Водещи имена като Canadian Solar, REC, JCS Solar, Csun, Global Wind Power, Solarezo, "Алукьонигщал", Susinoil, Cink Hydro, Gamesa, Muyang Group ще покажат системи за производство навъзобновяема енергия от вятър, слънце, вода и биомаса. Очаква се силен интерес към австрийския и американския павилион.

Решения за повишаване на енергийната ефективност ще видим от ABB с широко приложение в индустрията и бита. PowerWind е немски производител на наземни вятърни турбини и доставчик на услуги с фокус върху общински вятърни проекти. Очаква се силното международно участие да привлече 7000 посетители от Европа и Азия.

Посетителите ще се запознаят с интегрирани решения за строителството - фотоволтаични керемиди, фасадни и покривни системи.

Международната изложба "Соларна енергия за Югоизточна Европа" се провежда за първи път и на нея най-големите производители ще представят новите фотоволтаични системи.

Традиционен участник е Fronius - компания с над 60-годишен опит в соларната електроника. През 2010 г. тя е произвела и продала изделия с обща мощност от 1200 MW, което се равнява на тази на 1,2 атомни електроцентрали. Продуктиза соларни системи за мрежово и автономно захранване ще покаже Canadian Solar. Наскоро фирмата представи новата серия модули Intelligrated Power Commercial AC, която обединява интелигентността на електрониката на панела и специално проектиран модерен дизайн.

Макет на соларен самолет Solar Impulse се очаква да изложи "Солвей Соди". Електромобилът Chevrolet Volt, генериращ сам енергия, е нов продукт в портфолиото на четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обем продажби - Chevrolet.

p>На конгреса ще се разискват теми, свързани с финансирането на проекти за енергийна ефективност и ВЕИ с примери от Холандия, Швеция, САЩ, Испания, Белгия и Австрия за насърчаване на енергийната ефективност. През последните години значението на биомасата като ресурс нарасна. Лекторите ще обърнат внимание на нейния потенциал, законодателните стимули и пречки за нейното използване.

Акцент в програмата е сесията „Оползотворяване на енергия от отпадъци". Специален панел ще бъде посветен на рециклирането. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

"Фейсбук" работи по ново приложение за споделяне на снимки и видео

Социалната мрежа „Фейсбук” разработва ново приложение за обработка на снимки и видео и тяхното споделяне, пише „Уолстрийт джърнъл”. Според негови източници в проекта участват британски учени.

Изобретател направи мотор от водна помпа и педали (Видео)

Изобретател подкара возило, което харчи литър бензин на сто километра. Мъжът твърди, че е създал мотора на бъдещето с минимум средства. За изобретателя Антоний Маджаров разказва Нова тв.

Учени: Смартфоните причиняват кривогледство при децата

Ползването на смартфони продължително време може да стане причина за кривогледство. Такива са резултатите от изследване на учени от университетската болница Чоннам в Южна Корея, предаде ТАСС.

Facebook Messenger вече поддържа групови гласови разговори

Чат приложението Facebook Messenger вече поддържа и групови гласови разговори. Функцията е налична безплатно за всички потребители с Android или iOS, обяви компанията, цитирана от Дневник.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Google - потенциално опасен сайт

Един от най-посещаваните интернет сайтове и прозорец към света за милиони потребители, Google.com, всъщност е потенциално опасен. Поне така смятат собствените системи за сигурност на самата Google,

Facebook напредва бързо в лайвстрийминга

Facebook напредва бързо в лайстрийминга, след като наскоро компанията направи възможно всички потребители да споделят своите клипове на живо, предава Independent.

Намаляват продажбите на айфони

Продажбите на смартфони iPhone на компанията „Епъл” (Apple) през първото тримесечие на 2016 г. са намалели с 43,8% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2015 г.

Стивън Хокинг: Черните дупки може да са портал към друга вселена, а не „вечен затвор“

Черните дупки от дълго време са считани за „вечни затвори“ за всичко, което бъде всмукано в дълбините им. Но според Стивън Хокинг, може да има изход. Световно известният теоретичен физик обясни тези

"Хиперлууп" може да бъде най-бързият публичен транспорт

Невъобразимо бърз обществен транспорт, който заедно с това да е търговски печеливш. По този начин беше представен проектът за транспортна система "Хиперлууп" (Hyperloop) на световноизвестния