Кмет на пловдивско село играе двойник на Ламбо в “Стъклен дом”

https://www.24chasa.bg/Article/1304186 www.24chasa.bg
Тодор Атанасов се снима за спомен със Сергей Станишев. СНИМКА: АТАНАС КЪНЕВ

Кметът на пловдивското Ново село Тодор Атанасов играе двойник на Касабов (Стефан Данаилов) в сериала "Стъклен дом".

Изпълнявам ролята на лошия, който отвлича негов близък, обясни вчера Атанасов и се извини, че не може да говори, защото в момента е на снимачната площадка. "Ще участвам в три сцени. Много време се дърпах, но се съгласих, след като ми се обади един от секретарите на "Позитано". Условието ми беше да няма много реплики и сега издавам само звуци. Такава ми е ролята. Повече няма да кажа, защото съм подписал договор", каза селският кмет.

Един от актьорите му казал, че бил "голям оригинал", а гримьорът му заявил: "Няма да ти правя нищо, ти си едно към едно с Ламбо.

Атанасов призна, че изобщо не се познава с Данаилов. Ръкували се само веднъж на партийна сбирка, но тогава професорът бързал и нямал време за разговори.

Тодор смята, че работата на снимачната площадка е много по-сложна от кметската. "Жива умирачка е - 11 часа на снимки. Тия хора, кинаджиите, са страшни! Все пак обаче добре се справих. Имах само 3-4 дубъла, а Калин Врачански направи 12", диви се човекът, навъртял 28 години във властта.