7 неща, които не знаем за Адам Сандлър

https://www.24chasa.bg/Article/1306312 www.24chasa.bg

Днес е церемонията за раздаването на “Златна малинка” - най-престижното признание в неможенето. Досега призовете се връчваха в навечерието на оскарите, но оставаха в сянката на блясъка им. Тази година бодливите награди се раздават в Деня на шегата. Дано най-неуспешният комик на 2011 г. Адам Сандлър да прояви чувството си за хумор и да се гордее с недостижимия си рекорд - 11 номинации от 9 категории. Цял малинов храст! Еди Мърфи, който държеше първенството с неговите 5 за 2007 г., е направо смешен.

Още през 90-те години на миналия век американският актьор от еврейски произход Адам Сандлър показа в “Били Медисън” и “Непробиваемите”, че да е глупав, много му отива. Развитието в кариерата му продължи като добродушния неудачник. Известно време с това превъплъщение разчувстваше романтичните и вечно неразбраните с комедии като “Баща мечта”, “Момче за всичко”, “Сватбата на певеца”. Във филмографията му са още “8 щури нощи”, “Психотерапия”, “50 първи срещи”, “Щрак”.

И най-верните му фенове е време да признаят, че е вече досаден с инфантилните си шегички на тема секс и другите физиологични нужди.

7 неща, които не знаем за Адам Сандлър

1. Всестранно развита личност

7 неща, които не знаем за Адам Сандлър

Той пише, продуцира и композира музика за някои от филмите си. Негови песни попадат в класацията на “Билборд” като The Chanukah Song. Два от албумите му са двойно платинени - They're All Gonna Laugh at You и What the Hell Happened to Me, а What's Your Name и Stan and Judy's Kid са златни.

7 неща, които не знаем за Адам Сандлър

2. Взема добри пари, не го мислете

7 неща, които не знаем за Адам Сандлър

За 2009 г. е класиран от списание “Форбс" като четвъртия най-скъпоплатен актьор след Джони Деп, Бен Стилър, Том Ханкс с приходи от 40 млн. долара. Кръщава продуцентската си компания Happy Madison събирателно на два свои филма - Happy Gilmore (1996) и Billy Madison (1995).

7 неща, които не знаем за Адам Сандлър

3. Между модата и ареста

Булдогът Кюфте
Булдогът Кюфте

Авторът на комикса Hair Raising Adventures of James Blonde - Робърт Кебъл, иска да го съди. Обвиненията са му, че Сандлър е откраднал идеята от него за героя си във филма “Зохан: Стилист от запаса” - 2008 г. В лентата комикът изпълнява ролята на израелски суперагент, който инсценира смъртта си, за да се отдаде на мечтата си да бъде коафьор.

4. Среща бъдещата си съпруга, играейки като “Баща мечта”

Явно че актрисата Жаклин Саманта Тайтон е останала развълнувана от ролята на Адам Сандлър като баща мечта в едноименния филм и му дава шанс да й го докаже. Те имат две деца и сключват брак през 2003 г. Тайтън, родена в християнско семейство, приема юдаизма и сменя името си на Джеки Сандлър.

5. Булдогът му се казвал Кюфте

В официалния сайт на Адам Сандлър има богат архив от снимки и видео, посветени на любимия му Мийтбал (от англ. - кюфте). Той, споминал се на 4 г. от сърдечен удар, е син на Мистър Бийфи - говорещото куче от Little Nicky (2000). Домашният любимец на актьора присъствал на сватбата на Сандлър, пременен в смокинг и с кипа - еврейската обредна шапка, на главата.

6. Има култ към буквата V

Героите му във филмите често са поклонници на определена марка фастфуд. Когато кръщава женските образи във филмите си, набляга на буквата V - Veronica Vaughn, Virginia Vennet, Vicki Vallencurt, Vanessa, Valerie Veran.

Луд фен е на “Ню Йорк янкис” и рядко сваля шапката с логото на отбора. Любимият му анимационен филм е “Спондж Боб квадратни гащи”.

7. За малко да прави шоколади

Заедно с Джим Кери и Джони Деп е избран за финалист за образа на Уили Уонка във филма на Тим Бъртън “Чарли и шоколадената фабрика” (2005), но в крайна сметка Карибския пират получава ролята.

В живота баща му е електричар, едната му сестра е сервитьорка, другата зъболекарка, а брат му, който го съветва на 17 г. да стане комик, е адвокат.

РЕНЕТА ПОПОВА