ГЕРБ слага човек на Цветанов в “Антимафия”

https://www.24chasa.bg/Article/1306799 www.24chasa.bg
Двама от листите на ГЕРБ отказаха да заемат овакантеното от новия зам. министър на икономиката Валентин Николов място в парламента. СНИМКА: 24 ЧАСА

Един от доверените депутати на Цветан Цветанов вероятно ще е новият член на парламентарната комисия “Антимафия”. В ръководството на ГЕРБ спрягат две имена - Румен Иванов и Цветан Сичанов, но везните клонят към Иванов, разкри източник от мнозинството.

Иванов е депутат от Добрич, завършил е право в академията на МВР и е член на изпълнителната комисия на партията. Преди това е бил шеф на областната дирекция на МВР. Оглавяваше временната комисия за разследване на скандала с наркопоправката в “Държавен вестник”. Сега е член на комисията за разследване на полицейското насилие.

Румен Иванов ще заеме мястото на напусналия парламента по собствено желание Николай Коцев.

В момента комисията “Антимафия” на практика нe работи, защото членовете й намаляха до трима – Камен Костадинов от ДПС, Димо Гяуров от СК и Бойко Великов от БСП.

След като Валентин Николов от “Атака” напусна, Волен Сидеров се опита да оглави “Антимафия”.

Това обаче не стана, защото се оказа, че самият той е обект на комисията.

Нови попълнения се очакват тази седмица да влязат в ГЕРБ. В петък мнозинството намаля с трима депутати.

Освен Николай Коцев напуснаха новият зам.-министър на икономиката Валентин Николов и Пламен Цеков, избран за шеф на здравната каса. На мястото на Цеков влиза треньорът по карате Златко Тодоров.

Проблем обаче има със заместника на Николов. Следващият в листата Михаил Владов избра да остане на поста си в Агенцията за следприватизационен контрол. След него е Едуард Стойчев, който е член на Агенцията за малките и средни предприятия и също отказа да влезе в парламента.

На ред е Тони Кръстев от младежкия ГЕРБ, който още мисли.

Тази седмица парламентът ще избира и шеф на здравната комисия на мястото на Десислава Атанасова, която стана министър. За поста е номинирана д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ, която досега бе зам.-шеф на комисията.