Windows Phone Marketplace вече достъпен и от България

https://www.24chasa.bg/Article/1309765 www.24chasa.bg
Windows Phone Marketplace вече достъпен и от България

В края на март Microsoft официално обяви, че достъпът до Windows Phone Marketplace вече е отворен в 13 нови страни, сред които и България наред с други държави от Източна Европа.

Приложението е пуснато още в Коста Рика, Хърватия, Естония, Исландия, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Венецуела. В очакване на Windows Phone Marketplace остават ОАЕ, Бахрейн, Ирак, Саудитска Арабия, Катар, Казахстан, Израел, Тайланд и Виетнам.

Броят на публикуваните приложения в Windows Phone Marketplace вече е над 70 000. При това виртуалният магазин на Microsoft се радва на внимание от страна на авторите на софтуер.

И по брой на приложенията вече може да се похвали с третото място на пазара след iOS и Android.

Пример за нарастващата популярност е играта Angry Birds Space, която дебютира преди дни, но първоначално отсъстваше версия за Windows Phone. Обяснението в началото бе, че разпространениета на платформата било все още сравнително слабо. Няколко часа по-късно позицията на Rovio се промени и шефът й заяви пред Reuters, че вече се работи по създаването на версия за операционната система.

Angry Birds Space имаше премиера на 22 март за Android, iOS, Mac OS и Windows и веднага успя да се изкачи на челните места в класациите за най-изтегляни приложения.

Според анализатори плановете на Microsoft да изгради трета конкурентна мобилна система, вървят по план, още повече че потребителите на платформата ще се увеличават, след като към партньорите се присъедини Nokia. Windows Phone дебютира и на китайския пазар, а скоро ще достигне и до индийския.

Освен това с излизането на версия Tango вече могат да се създават и бюджетни смартфони, чиито функции не са толкова орязани в сравнение с другите устройства.