BMW изкарва хибридно кабрио

https://www.24chasa.bg/Article/1309817 www.24chasa.bg
Футуристичният концептуален модел i8 се сдоби и с кабриоверсия, която носи името Spyder. Спортният автомобил се задвижва с хибридна технология. СНИМКА: BMW

Германската автомобилна компания BMW представи официално кабриоверсия на концептуалния модел i8. Спортната кола носи името BMW и е оборудвана с хибридна задвижваща система. От компанията обявиха, че литиевойонната батерия може да бъде заредена за изключително кратко време. Футуристичният автомобил се задвижва от електромотор и трицилиндров бензинов турбодвигател. Общата мощност на системата е 354 конски сили при максимален въртящ момент от 550 Nm.

i8 Consept Spyder е в състояние да ускори от 0 до 100 километра в час за едва 5 секунди. Максималната скорост пък е електронно ограничена на 25 км/ч. Същевременно средният разход на гориво е малко под 3 литра на 100 км, а първите 30 км могат да бъдат изминати изцяло на ток. Spyder е разработен върху платформата на основния модел i8, но общата дължина и междуосието са по-малки. Габаритите му са 4480 мм (дължина), 1208 мм (височина) и 1922 мм (широчина). Теглото е 1630 кг. Очаква се концептуалният модел да бъде показан на изложението в Пекин другата седмица.

От петък до неделя у нас ще се проведе специализираното изложение за употребявани автомобили с марката BMW и Mini. Третото му издание ще бъде отново в “Интер Експо център”. (24часа)