Ученички, влюбени в момче, увиснаха на кабел. То обичало друга

https://www.24chasa.bg/Article/1311845 www.24chasa.bg
Снимка от НТВ

Две ученички извършиха групово самоубийство в Оренбург в Руската федерация заради несподелена любов с момче на име Теодор, съобщи сайтът "Новый Регионе". Момчето преди това не им е обръщало внимание, тъй като обичало съвсем друго момиче.

Именно заради това приятелките решили да се обесят.

13-годишната Аня Козарева и 14-годишната Лена Носарева се обесиха с удължител на контакти вечерта на 3 април на улица „Анисимова" в Каргала към Оренбург.

По предварителни данни, едната ученичка е правила и по-рано опит да се самоубие.

Майката на едната обесена се върнала от работа, когато разбрала, че дъщеря й вече е увиснала на удължителя. При вида на гледката тя изпаднала в шок. Не могла да повярва на очите си.

Стени, рафтове и огледала били покрити с прощални послания: "Теодор, съжалявам", "Татко, майко, братко, съжалявам".

На места имало и целувки, направени с червило. До ръцете на самите момичета пък пишело: "Господи, прости ми!".

Следственият комитет РФ съобщава, че на мястото на двойната гибел били оставени предсмъртни писма. Не е разкрито официалното им съдържание.

И двете момичета са израснали в семейства с по един родител. След развода на майката и бащата Лена остава при баща си, той често злоупотребявал с чашките изпит алкохол. Аня пък живеела с майка си и приятеля й.

Момичетата били неотлъчно заедно, споделяли всичко, но най-често самотата си. Смятали, че не са нужни на никого.

Най-вероятната версия за самоубийството засега е несподелената любов към млад мъж. Става дума за 21-годишния Теодор, който се оказал и роднина на едно от децата. Именно заради това до едната ръка на момичетата се четяло: "Феденка, прости ми, обичам те!"

Съученичка на двете споделя, че Теодор не отговарял на чувствата на приятелките, защото се срещал с друга. В деня на обесването си Аня и Лена позвънили още сутринта в училището, защото им било "зле и влизат в болница". Предната вечер пък всички били на купон в дома на Лена. Двете момичета били подтиквани да пият повече водка.

В момента тече разследване по случая и се установява кръгът от приятели на двете момичета.

От началото на тази година в Русия прекъснаха живота си няколко десетки деца и подрастващи. Редки са обаче случаите на групови самоубийства на непълнолетни. Един от тях беше през февруари в Лобн до Москва, където две 14-годишни ученици се държаха за ръка и се хвърлиха от покрива на къща.