Внуците на Славчо Пеев го наричат по малко име

https://www.24chasa.bg/Article/1317149 www.24chasa.bg
Синът на Славчо Пеев - Петър, заедно с жена си Алис и четирите им деца СНИМКИ: АРХИВ

“Да си жив и здрав, Славчо!” - така започват повечето картички, които внуците на актьора изработват за всеки негов празник. Откак дъщеря му Йоана забранила на малчуганите да наричат баща й “дядо”, а нея самата “лельо”, внуците на Пеев му казват “Славчо”.

“Моят син се ожени, след като навърши 30 г., и като ги заредиха едно след друго - момче, момче, момче, момиче. Не очаквах от него такава постъпка”, смее се актьорът.

Той е щастлив дядо на  четири внучета на  възраст от 3 до 8 г. Макар че чакал момиченце още след първото дете на сина си Петър, малката Епъл проплакала чак под № 4.

Внуците на Славчо Пеев го наричат по малко име

Даниел е най-големият от момчетата. Той е най-подреден и е отличен ученик. Второкласникът е наследил страстта на дядо си по сцената и мечтае да стане актьор.

Снахата на Славчо Пеев със сина си Мартин и дъщеря си Епъл.
Тя е най-малката от четиримата внуци на актьора.
Снахата на Славчо Пеев със сина си Мартин и дъщеря си Епъл. Тя е най-малката от четиримата внуци на актьора.

Средният по старшинство - Светослав (6 г.), е кръстен на дядо си. От всичко най-обича да тича. Става най-рано от четиримата и си чете книжки. Макар още да не е тръгнал на училище, буквите са му ясни отдавна.

Внуците на Славчо Пеев го наричат по малко име

Най-палав от всички е Мартин, който навърши 4 г. Върши каквото си е наумил и рядко разбира от дума.  Епъл се радва на много внимание от батковците си и се разбира с тях. Понякога се карат с Марти, с когото имат само 1 г. разлика, но бързо се сдобряват и пак започват игрите. Всички до един са артистични и забавни.

Затова Славчо Пеев отдавна се кани да ги заведе  в детско предаване за таланти,  но все не му остава време. Възпитани са и не правят кой знае какви бели. “Всичко зависи от жената - тя е кротка и спокойна, при нея няма викове, няма нерви".Възпитани са и не правят кой знае какви бели. "Всичко зависи от жената - тя е кротка и спокойна, при нея няма викове, няма нерви. А това е много важно. Синът ми случи на съпруга. Името й е Алис", казва за снаха си Славчо.

Пеев не дели децата си и говори с еднаква любов за внуците и за сина и дъщеря си. Йоана е на 21 години и учи право в Лондон. "Живее в чужбина от 14 години и макар че владее всички диалекти на Острова, говори перфектен български", хвали я баща й. Обикновено му гостува през лятото. "Много съм щастлив, че отпразнува последния си рожден ден през ноември в България", казва актьорът. Миналата година той и Йоана били заедно на море.

Яд го е, че в предишния си телефон имал много хубави снимки - и нейни, и на Петър и децата. Но на плажа го сложил в джоба на шортите и влязъл във водата. Сега е с нов телефон и когато отиде на гости в Перник, ще наснима всички наред.

Славчо отгледал сина си Петър от 3-месечна възраст и обикалял градинките наред с другите майки. "Главно баба му го изгледа. След това голямо влияние оказа и втората ми жена, от която имам Йоана", обяснява той. "Всички са прекрасни. Не благодарение на мен.

Ако беше благодарение на мен, всички щяха да станат артисти. Всеки е имал право да избира. И Йоана сама е избрала да учи право, въпреки че пее и танцува страхотно. Това си е нейна работа", казва Славчо.

"Мисля, че съм един голям късметлия. Всякакви неща има по света, а аз съм толкова доволен от живота си такъв, какъвто е", казва за финал актьорът.

МИЛА ПОПОВА