Nokia включва NFC технологията и за смартфона Nokia Lumia 610

https://www.24chasa.bg/Article/1324951 www.24chasa.bg

Nokia вчера обяви NFC версията на наскоро пуснатия на глобалните пазари Nokia Lumia 610 - смартфон с Windows Phone за по-младата аудитория.

Orange ще бъде първия оператор, който ще предлага Lumia 610 NFC, която ще може да се свързва с други NFC аксесоари и да чете NFC тагове. Lumia 610 NFC има и хардуерните и софтуерни опции за извършване на NFC плащания и решения за покупка на билети и е сертифицирана за извършване на безконтактни разплащания с технологията MasterCard PayPass®.

"Nokia продължава да води в сферата на NFC технологиите, чрез най-новото прилагане на платформата Windows Phone, в което имаме и пълната подкрепа на Orange," каза Илари Нурми, оглавяващ продуктовия маркетинг на подразделението на Nokia за Смарт устройства. "Въвеждаме NFC из цялостното си портфолио, и заедно с постоянно нарастващия набор от NFC аксесоари, ние се стремим да правим все по-лесно за хората да се свързват само с едно докосване. Даваме възможност и на операторите и други доставчици на услуги да изградят NFC плащания и решения за билети, в допълнение към нашите смартфони."

Сертифицирани от Mastercard

Технологията MasterCard PayPass® осигурява на потребителите бърза и удобна алтернатива на плащанията в брой за ежедневните им покупки. Устройствата сертифицирани от MasterCard, като Lumia 610 NFC, преминават през обстойно тестване от акредитираните лаборатории на MasterCard за да се уверят, че ще работят безупречно в мрежата PayPass.

"Вълнуваме се, че сертифицирахме Lumia 610 NFC за ползване с нашата водеща технология PayPass, която се присъединява към другите Nokia смартфони и помага на потребителите да изберат, кога, къде и как да пазаруват през устройствата които притежават и обичат," каза Мунг Ки Во, said Mung Ki Woo, изпълнителен директор на групата Mobile на MasterCard.

Вижте тук за повече информация за Lumia 610