Продукти
За 1 порция:
l 250 г свинско месо
l 1 морков
l половин глава лук
l 2 скилидки чесън
l половин ч.ч. бяло вино
l 20 мл соев сос
Начин на приготвяне
Измиваме месото, добавяме към него останалите продукти цели и ги задушаваме около 1-1,5 ч. През това време приготвяме гарнитурата от картофи, които варим и след това овкусяваме по желание.
Преди да сервираме, малко варим месото и гланцираме със сос демиглас.
За да е пълна празничната трапеза, предлагам салата със зеленчуци - ябълка, морков, кедрови ядки, стафиди в медено-лимонов дресинг. Тя върви към чашка хубава ракия.
За предястие е подходящо "запечатано" козе сирене с хрупкава коричка с дресинг от боровинки и коняк, а за десерт - шведска бадемова торта с филирани бадеми, белтъци и сметана.
СНИМКИ: ГЕРГАНА ВУТОВА