Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Нито един кандидат за покупката на "Ален мак"

https://www.24chasa.bg/Article/1330970 Нито един кандидат за покупката на "Ален мак" Нито един кандидат за покупката на "Ален мак" www.24chasa.bg
На търга за "Ален мак" не се явиха кандидати. СНИМКА: 24 часа онлайн

Нито един кандидат не се яви на търга за покупката на фалиралия козметичен завод "Ален мак" днес. Продажбата бе организирана от синдика Стефан Георгиев. Обявената цена бе 17, 82 млн. лв. без ДДС.

Нивите на завода са оценени за 9 706 лева, а земите - за 3,86 млн. лв. "Ален мак" притежава общо 203 сгради на стойност близо 11 млн. лв. Машините и съоръженията са оценени за 2,17 млн., а патентите, лицензиите, концесионните права, фирмените и търговските марки струват 806 837 лв.

"Вече имаме запитвания за покупка от три български компании", каза синдикът. Въпреки това на първия търг не се яви никой. Кредиторите на завода обясниха, че кандидатите ще чакат второто наддаване, тъй като тогава цената се намаля с 20% или 3,56 млн. без ДДС. "Ние обаче не искаме да паднем под обявената стойност", коментира Даниела Петкова от ПОК "Доверие", която е представител на кредиторите. Ако никой не купи "Ален мак", заводът ще се разпродава на парче.

Вторият търг ще се насрочи до седмица, каза пред "24 часа" синдикът Георгиев.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Бизнесът против дългите празници

54% от фирмите търпят загуби Над половината фирми са против дългите празници, показва проучване на Асоциацията на индустриалния капитал в България сред нейните членове.

Българите забогатяха. 2 пъти повече хляб и месо се купуват със среден доход

Най-малко е увеличението при боб, ориз и масло Може би е изненадващо, но покупателната способност на домакинствата се е увеличила значително през последните 12 години.

Без повече къщи за гости по селската програма

От Програмата за развитие на селските райони на практика няма да се финансират повече къщи за гости, превозни средства и възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Расте търсенето на кредити за земеделие

На пазара влизат нови финансови институции, които улесняват достъпа на стопаните до финансиране Търсенето на кредити за земеделие расте, сочи статистиката на БНБ.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Двете американски централи заплатиха 356 милиона лева на „Мини Марица изток“

Двете американски централи – „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и Контур Глобал „Марица изток 3“ са изплатили напълно дължимите 356 милиона лева на „Мини Марица изток“ до Великденските празници, съобщава БНР.

40 000 българи още не са подали данъчни декларации

Срокът изтича на 3 май Десетки хиляди българи все още не са декларирали доходите си пред държавата, въпреки че утре изтича срокът за това. Около 2/3 от декларациите се подават на хартия.

Неволите на Златина или сливи за смет

Не бива да оставате с впечатление, че Златина е някаква мърла или мързелана, в никакъв случай. Просто като всяка работеща жена с мъж (научен от мама да му се слугува) и две деца (на които не им пука

Ивелина Василева: Проучванията в Черно море са голям шанс за България

Проучванията в Черно море са голям шанс за България. Съгласно предварителните данни има всички основания да се смята, че има залежи на газ и нефт там,

Ангелкова: Летният сезон ще е успешен

Летният туристически сезон ще е успешен, каза ресорният министър Николина Ангелкова по Нова ТВ. Събеседничката на медията посочи, че ще има увеличение на броя на чуждите туристи.