Пълнени печурки с хлебни трохи

https://www.24chasa.bg/Article/1338689 www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и станете част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецепти с тайните на традиционните ястия от вашия роден край и се сварзвайте с нас на 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Валентина Петрова от София ни изпраща тази рецепта, която се прави лесно и е идея за разнообразяване на менюто.

Пълнени печурки с хлебни трохи

Добър апетит!

Пълнени печурки с хлебни трохи

ПРОДУКТИ

Пълнени печурки с хлебни трохи

400 г по-едри печурки

1 глава кромид лук

2 филии поизсъхнал хляб

3 с.л. олио

половин ч.л. черен пипер

1/3 връзка магданоз

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме гъбите, отстраняваме пънчетата и ги нарязваме на дребно. Лука също го нарязваме на дребно и задушаваме в тиган със сгорещеното олио.

Бъркаме няколко минути, добавяме нарязаните пънчета, а след 1-2 мин и натрошения хляб (без кората).

Овкусяваме с черния пипер, магданоза и сол на вкус.

Посоляваме леко гъбите, нареждаме ги в намазана с олио тава, пълним ги със сместа и печем 10-15 мин на 220 градуса.