Проф. Джо Голдблат: Останах приятно изненадан от пиара у вас

https://www.24chasa.bg/Article/1339569 www.24chasa.bg

Утре вечер ще бъдат обявени и наградени най-добрите пиар кампании, създадени у нас през миналата година. Те са оценявани от 17-членно изцяло международно жури, разгледало проектите онлайн.

Конкурсът се организира за трети път от Асоциацията на българските пиар агенции (BAPRA). В него участваха 67 проекта на 20 агенции.

Представяме ви мненията на двама от членовете на журито, които са водещи пиар специалисти в света. Проф. Джо Голдблат е създател и първи президент на Международното дружество за специални събития (ISES). Джон Бъд е директор комуникации на УНИЦЕФ за Централна, Източна Европа и ОНД.

Интервютата любезно са ни предоставени от BAPRA. 

- Каква е връзката между добрата идея, творчеството в една пиар кампания и ефективността ?


- Творческият подход и ефективността са еднакво важни за качествения пиар. Защото, освен да създаваш проекти, е нужно да следиш и доколко ефективни са те, колко струват и до каква аудитория стигат. Творчеството предполага новаторство и е особено полезно, когато аудиторията трябва да бъде запозната с определени послания.

- Каква е перспективата за развитие на пиар пазара в България?

- Нивото на пиар проекти у вас е много високо. Дори смятам, че може да се превърнете в една от водещите страни, що се отнася до креативност. Да бъда жури в BAPRA Bright Awards, ми даде шанс да се запозная отблизо с развитието в пиар сферата от тази част на света. Останах приятно изненадан.


- Какво е вашето определение за пиар?

- Интерес, информация и влияние да популяризираш ангажираността.

Виж интервюто с Джон Бъд тук

  • За какво друго да получиш затвор до гроб,
ако не за разстрела на детето си

    За какво друго да получиш затвор до гроб, ако не за разстрела на детето си

    Петчленен състав на Софийския градски съд с председател съдия Иван Коев “наказа” с 20 г. затвор двойния убиец Викторио Александров, който разстреля доскорошната си приятелка и едногодишната им дъщеричка. Присъдата е шокираща, възмутителна. Това е най-лекото наказание поне за последните 20 години, давано на двоен убиец с доказана вина
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност