Български колоездач в обиколката на Испания

https://www.24chasa.bg/Article/1341456 www.24chasa.bg
Снимка: Интернет

Българин почти сигурно ще стартира в едно от най-големите колоездачни състезания в света.

Покана за обиколката на Испания получи отборът "Каха Рурал", в който от новия сезон кара държавният ни шампион в общия старт за миналата година Данаил Петров. Тимът бе включен от организаторите официално вчера заедно с още един испански, един френски и холандски.

"Каха Рурал" използва български велосипеди Vivelo. Обиколката на Испания започва на 18 август с отборно бягане по часовник на 16,2 км в Памплона, където е и базата на баския клуб.

Петров в момента участва в обиколката на Турция и след първия етап бе 65-и в генералното с изоставане само 10 секунди от водача. На същата разлика е и рекордьорът по победи в обиколката на България Ивайло Габровски, който в момента е състезател на местния "Коня Торку шекерспор".

С български велосипеди Drag ще опитат да спечелят медали в стартовете на писта на олимпиадата в Лондон националките на Украйна. Тази държава работи с нашата фирма вече 5 години, като за игрите в олимпийската столица състезателките ще получат нови модели. Цената на един е около 7000 евро, като само предният диск Mavic струва 2800 евро.

В момента украинките са на лагер в България. Тук са Любов Шулика (4-а от световното в Мелбърн този сезон), Светлана Галюк, Леся Калитовска (трета в преследването на 3000 м от олимпиадата в Пекин), европейската шампионка за девойки Анна Соловей, Елизавета Бочкарьова. По време на престоя си тук отборът намери време и да посети Рилския манастир.
Вчера колоездачките бяха представени пред българските медии, като на пресконференцията присъства и първият секретар на Посолството на Украйна тук.