Барбра Стрейзанд навършва 70 години

https://www.24chasa.bg/Article/1342901 www.24chasa.bg
Барбра Стрейзанд

Днес, 24 април, легендарната певица и актриса Барбра Стрейзанд празнува 70-годишния си юбилей.

Една от малкото носителки на колекция от отличия като „Оскар", „Грами", „Тони" и „Еми", Стрейзанд няма намерение да се оттегля от развлекателния бизнес . Наскоро тя подписа договор с "Колумбия рекърдс", а в края на годината се очаква да излезе на голям екран филмът с нейно участие „Пътешествие на вината".

Знаменитата си кариера Барбра Стрейзанд започва още на тийнейджърска възраст, когато работи като изпълнителка в нощен клуб в родния си град Ню Йорк. През 1962 година тя подписва първия си договор с „Колумбия рекърдс", след като талантът й е забелязан в мюзикъла на Бродуей „Мога да ти го продам на едро".

Със своята успешната певческа кариера Барбра Стрейзанд заслужено е обявена за най-продаваната изпълнителка на всички времена от Асоциацията за звукозапис в САЩ. Стрейзанд е продала над 70 милиона копия от албумите си по света. Тя записва повече от 60 албума и участва във филми като „Весело момиче" - нейният дебют в киното и „Да срещнеш Фокърс" - продължението на култовия „Запознай се с нашите" . Мюзикълът „Весела жена" пък й носи първия „Оскар" за най-добра актриса.

Световно известната певица и актриса е била омъжена 2 пъти - за актьора Елиът Гулд от 1963 до 1971 г., и за Джеймс Бролин, с когото сключва брак през 1998 г. Тя се е снимала в един и същи филм и с двамата си съпрузи - в научнофантастичния трилър "Козирог Едно" от 70-те години на миналия век.

Барбра Стрейзанд е известна с благотворителната си дейност. Дарила е милиони долари за различни каузи чрез фондацията си, която носи нейното име.