Барбра Стрейзанд навършва 70 години

https://www.24chasa.bg/Article/1342901 www.24chasa.bg
Барбра Стрейзанд

Днес, 24 април, легендарната певица и актриса Барбра Стрейзанд празнува 70-годишния си юбилей.

Една от малкото носителки на колекция от отличия като „Оскар", „Грами", „Тони" и „Еми", Стрейзанд няма намерение да се оттегля от развлекателния бизнес . Наскоро тя подписа договор с "Колумбия рекърдс", а в края на годината се очаква да излезе на голям екран филмът с нейно участие „Пътешествие на вината".

Знаменитата си кариера Барбра Стрейзанд започва още на тийнейджърска възраст, когато работи като изпълнителка в нощен клуб в родния си град Ню Йорк. През 1962 година тя подписва първия си договор с „Колумбия рекърдс", след като талантът й е забелязан в мюзикъла на Бродуей „Мога да ти го продам на едро".

Със своята успешната певческа кариера Барбра Стрейзанд заслужено е обявена за най-продаваната изпълнителка на всички времена от Асоциацията за звукозапис в САЩ. Стрейзанд е продала над 70 милиона копия от албумите си по света. Тя записва повече от 60 албума и участва във филми като „Весело момиче" - нейният дебют в киното и „Да срещнеш Фокърс" - продължението на култовия „Запознай се с нашите" . Мюзикълът „Весела жена" пък й носи първия „Оскар" за най-добра актриса.

Световно известната певица и актриса е била омъжена 2 пъти - за актьора Елиът Гулд от 1963 до 1971 г., и за Джеймс Бролин, с когото сключва брак през 1998 г. Тя се е снимала в един и същи филм и с двамата си съпрузи - в научнофантастичния трилър "Козирог Едно" от 70-те години на миналия век.

Барбра Стрейзанд е известна с благотворителната си дейност. Дарила е милиони долари за различни каузи чрез фондацията си, която носи нейното име.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки