“Софарма” най-добра на борсата

https://www.24chasa.bg/Article/1345079 “Софарма” най-добра на борсата “Софарма” най-добра на борсата www.24chasa.bg
Снимка: Архив

"Софарма" е най-добрата публична компания у нас. За трета поредна година тя оглави класацията на "Капитал 50" в категорията "Големи капитализации".

При малките дружества начело е "Проучване и добив на нефт и газ". С най-добро корпоративно управление е "Монбат".

Класацията е на база критерии като капитализация, приходи и др.

Тя бе огласена по време на конференция, на която от БФБ обявиха, че листването на държавните дялове в ЧЕЗ и Е.он ще е съответно в началото и края на лятото. До 3-4 месеца ще е готова нова система за клиринг и сетълмент, а от 2 юли търговската сесия ще е до 17 часа.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Над 772 млн. лв. просрочени задължения събра НАП София

ТД на Националната агенция по приходите София събра над 772 млн. лева просрочени задължения (данъци и осигуровки) от 1 януари до 30 юни 2016 г. Сума е с над 40 млн.

Газ между България и Румъния тръгва ноември?

"През ноември най-сетне се очаква да стане възможен преносът на газ между Румъния и България. В края на октомври трябва да бъде готова  интерконекторната връзка през село Мартен,

Министър Петкова: Есента ще се изгради интерконекторът между България и Румъния

Добрата новина е, че с моя румънски колега Виктор Григореску направихме инспекция на това как върви строителството на една изключително важна междусистемна връзка между България и Румъния.

Теменужка Петкова: Чужд инвеститор иска да дострои АЕЦ „Белене”

Чужда компания може да дострои АЕЦ „Белене". Вече е заявен интерес от външен инвеститор, обяви енергийният министър Теменужка Петкова, цитирана от Нова тв.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Официално: В печурките от “Кауфланд” няма атропин

Веригата няма да съди агенцията по храните въпреки преките загуби от 60-70 хил. лв., апелира към по-голяма отговорност В пробите от гъби от веригата “Кауфланд” не е открит атропин.

Проф. Минасян: Редно е цените у нас да са 65 - 75% от средното европейско равнище

Валутният борд действа "възпиращо" на икономическото развитие, смята финансистът проф. Гарабед Минасян. Според него, България трябва да започне да прави постъпки за влизане в еврозоната.

Томислав Дончев: ДАНС проверява "Видахим"

ДАНС проверява "Видахим", съобщи по време на парламентарния контрол вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран от БНР. Той изказа притеснение, че в момента няма как да бъде защитен държавният

Министър Ангелкова: Регистрираме 10% ръст на записвания на турски туристи

Турция е един от целевите ни пазари и оттам към момента регистрираме доста голям ръст. При зимния туризъм имахме такъв, така и за лятото ръстът, който регистрираме на вече реални записвания е около

Китайска бизнес делегация представи проект за $100 млн. пред Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с бизнес делегация от Китай, която е на посещение в София, съобщиха от правителствения пресцентър.