Българи, турци и роми заедно празнуват Гергьовден

https://www.24chasa.bg/Article/134578 www.24chasa.bg

Троен Гергьовден празнуваха българи, роми и турци вчера в столицата, съобщи БТА. Българите честваха християнския празник, а турци и роми мюсюлмани съответстващия му Хъдрелез байрам.

„Двата празника символизират еднакви неща - настъпването на пролетта, пробуждането а живота и природата и са доказателство за дуалистичната роля на националните култури." Това каза председателят на клуба на културните дейци и ректор на Висшия ислямски институт в София доц. Ибрахим Ялъмов.

Автентичен български и турски фолклор представи състав от село Борино, област Смолян. С испански танц деца до петгодишна възраст от Дома за деца лишени от родителска грижа "Надежда" в София поздравиха присъстващите в залата.

Български и турски народни песни изпълниха Еми Попова от "Пирин фолк" и турската певица от азърбейджански произход Наргиз. Актьори от Драматичен театър "Кадрие Лятифова" в Кърджали представиха рецитал на български и турски език по стихове на Георги Джагаров и Али Байрам.

Български народни танци изпълни фолклорния състав към читалище "Светлина" в София, а студенти от Турция се представиха с изпълнения на саз и кларинет. С химна на ромите "Джалем джалем" и други ромски песни оркестър "Питбул" поздрави разнуващите с настъпилата пролет.

Междувременно стана ясно, че на 30 и 31 май в Кърджали ще се проведе
първият национален фестивал на етносите у нас. В него ще участват арменци, евреи, армъни, българи, татари, каракачани, роми и турци. Фестивалът ще премине под наслова "Кърджали - столица на толерантността", за да покаже самобитната култура на всеки един отделен етнос у нас.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

 Нагъл шофьор паркира Мерцедес С класа в тревните площи до жилищна кооперация в столицата. Липсата на свободни паркоместа пред блока и високият бордюр не смутиха изобретателния водач на луксозното возило и той безцеремонно заряза колата си против всички правила в

Парти с танцуващи девойки и забавление на плажа... Това е сюжетът на песен с екзотичен клип, посветен на главния архитект на Варна Виктор Бузев. Колоритната творба бързо набира популярност в интернет и вече има близо 15 000 гледания. Песента носи името "Архитект Бузев" и се изпълнява от артиста Стоян Роянов Я Я,

Певицата в лесбопорно със своя близначка. Двете се отъркват една в друга на плажа Певицата Анн-Джи скандализира с лесбопорно! Трикратната фитнес шампионка награби еротичния модел и танцьорка Стела Тейлър във видео на известен рапър. Двете палави дами търкат голите си тела и се опипват безсрамно на плажа.