Цар Киро с присъда за средния пръст

https://www.24chasa.bg/Article/1345855 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Районният съд в Асеновград постанови 1,2 години затвор и обществено порицание за Кирил Рашков - Цар Киро. Присъдата е за показване на неприличен жест. Той вдигна среден пръст на жители на Катуница и журналисти на излизане от съдебната зала през декември миналата година.

Присъдата обаче няма да бъде присъединена към другата от 3,5 години, а ще бъде кумулирана в нея. Причината е, че когато Кирил Рашков е показал неприличния жест, той все още не е имал влязла в сила присъда.

Прокурорът по делото Илко Вискин поиска максимална присъда от 1,9 години. Според него Кирил Рашков е обществено опасна личност и въпреки многократните му присъди продължава да се държи непристойно.

Стоян Тютюнаров-Гъзаря, който е бил с хората от селото пред съда, каза, че жестът със средния пръст не е само към жителите на Катуница, но им към целия български народ.

Адвокатът на Рашков Даниел Ангелов пък заяви, че клиентът му е бил провокиран да покаже среден пръст от жителите на Катуница, които са крещели пред сградата на Районния съд в Асеновград „убиец" и други обидни думи.

Кирил Рашков има право да обжалва в 15-дневен срок. Ако това не стане кметът на Катуница трябва да обяви пред селото, че Кирил Рашков е наказан с обществено порицание.

Вижте новия сайт на "24 часа"