САЩ пак отказаха виза на Йосиф Кобзон

https://www.24chasa.bg/Article/1346171 www.24chasa.bg
Йосиф Кобзон Снимка: Архив

Официално причината не е оповестявана.

Според Кобзон руски силови структури са предали на американците компромат за него, станал причина за отказа да пътува в Америка.

Аз не се обиждам на САЩ, казва изпълнителят. „Във връзка с тази ситуация имам въпроси към управлението в Русия, които неведнъж задавах. За съжаление резултат няма. Ако към мен има каквито и да е претенции, съм готов да отговоря на тях в съда в Москва или в Ню Йорк", коментира преди време руският певец.

В края на февруари световната преса разпространи решението на Кобзон окончателно да се оттегли от сцената.

На 6 март Йосиф Кобзон изнесе концерт в България, като част от неговото юбилейно турне. Той е един от руските изпълнители, които имат български песни в репертоара си, като най-популярна е „Една българска роза".

Съгласно американското законодателство отказ за издаване на виза може да получи не само извършител на престъпления, но и човек, който му е помагал, участвал е в заговор с него или е подстрекавал за извършване на престъпни действия.

Юристи на компанията организатор на американския гастрол на певеца подготвят обжалване, което да внесат в Държавния департамент на САЩ с молба да преразгледа решението.

Вижте новия сайт на "24 часа"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Звездата на "Интер" Лаутаро Мартинес смени амплоато по време на карантината. На футболиста, трансферна цел на куп европейски грандове, му се наложи да влезе в ролята на фризьор. Доста сериозно предизвикателство за играча, защото в ръцете му се остави половинката му Агустина Гандолфо. Красавицата се нуждаеше от леко освежаване на прическата

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг