Samsung Galaxy Beam - първият успешен модел с вграден проектор

https://www.24chasa.bg/Article/1348295 www.24chasa.bg

Samsung Galaxy Beam не е първият телефон на пазара, който разполага с вграден пикопроектор.

Galaxy Beam обаче е първият смартфон с проектор, който си заслужава наистина, тъй като не жертва останалите характеристики. Проекционните възможности наистина работят отлично.

Galaxy Beam работи под управлението на операционната система Android 2.3 Gingerbread и е задвижван от двуядрен процесор, работещ на тактова честота 1 GHz.
В сравнително тънкия корпус с дебелина 12,5 милиметра е разположен нелош пикопроектор с яркост 15 лумена, който може да проектира изображение с размер до 50 инча. Резолюцията на изображението е 640 х 360 пиксела.

Samsung Galaxy Beam - първият успешен модел с вграден проектор

Освен с цветния си кант отстрани, изработката и дизайнът на Galaxy Beam не са по-различни от тези при повечето актуални смартфони на корейската компания. Погледнат отпред, смартфонът прилича доста на Galaxy S II, макар да е с 4-инчов дисплей. Отзад дизайнът е доста по-различен.

Samsung Galaxy Beam - първият успешен модел с вграден проектор

Като цяло Galaxy Beam се усеща по-солидно в ръката - това отчасти се дължи на по-голямата дебелина, свързана с пикопроектора. Там, където се намира той, устройството има малка издатина, за да може останалата част от корпуса да се запази сравнително тънка.

Samsung Galaxy Beam - първият успешен модел с вграден проектор

TFT дисплеят е с резолюция 800 х 480 пиксела и има прилични яркост, цветопредаване и контраст.

Моделът е оборудван с акумулаторна батерия с капацитет 2000 mAh, 768MB RAM, 8 гигабайта вградена памет и слот за microSD карта памет (до 32GB).

В допълнение, в Beam е имплементирана поддръжка на HSPA, Bluetooth 3.0, Wi-Fi, както и 5-мегапикселова камера с вградена светкавица на задния панел и 1,3-мегапикселова, разположена на фронталния панел на устройството.