Фенове четат “24 часа”, събират пари за болни

https://www.24chasa.bg/Article/135422 www.24chasa.bg

Фенове подхващат първата си акция след основаването на Национален клуб на привържениците на "Левски". Тя не е свързана с битки за надмощие кой е най-великияj отбор в България или с асоциациите на мнозина на футболните запалянковци с вандализъм. Kапротив. "Сините" привърженици подхващат благородна инициатива, която смятат да превърнат в традиция. Под егидата на националния клуб на привържениците бе даден стартcj на дарителска кампания, за да се съберат средства за лечението на двама българи. Любопитно е, че запалянковците научават за сериозните здравословни проблеми на момче от агитката чрез "24 часа". На 8 май на страниците на вестника е публикувана историята на Георги Николов, който се бори с живота, тъй като има нужда от бъбречна трансплантация. Той е заклет фен на "сините", а майка му разказва: "Още докато беше в корема ми, като чуеше "Само Левски" и риташе." За трансплантацията са нужни поне 40 000 евро. До момента семейството на Георги е успяло да събере 11 500 лева.

Фенове на "Левски" са трогнати от статията. Но те познават и още един техен сподвижник със същите проблеми - Христо Василев. Той е член на популярния "син" фенклуб "Саут дивижън".

"Скъпи приятели, двама привърженици на "Левски", две момчета от сектор "Б", двама от нас се нуждаят от помощ. Христо Василев и Георги Николов се нуждаят спешно от бъбречна трансплантация. Молим за подкрепа всички левскари, които винаги са се отличавали със своята човечност, сплотеност и благородство! Нека всеки даде своя принос по долупосочените банкови сметки." Това съобщение е отпечатано върху ламинирани листовки. 10 000 бройки ще бъдат раздадени само на днешния домакински мач на "Левски" срещу "Спартак" (Варна). Листовки ще бъдат разлепени и на местата, където се провеждат състезания от други спортове с участието на "Левски".

Лидерите на "сините" фенове вече са се договорили и със спонсора на клуба "М-тел" да бъде регистриран SMS номер, чрез който също да се събират средства. "Тази линия ще се използва и за бъдещи кампании. Защото това е само началото. Възможно е и да съберем необходимите по около 40 000 евро за Жоро и Ицо. Всичко е въпрос на организация. Ще я направим и в провинцията, където предстои откриване на фенклубове. Трябва да приобщим и ръководството, и играчите", заяви шефът на обединения фенклуб на "Левски" Владимир Владимиров.

Банковите сметки на Христо Василев са: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG 43CECB97904095378500 (BGN), IBAN: BG 87CECB97904195378500 (USD), IBAN: BG 25CECB97904495378500 (EUR), Централна кооперативна банка. Банковата сметка на Георги Николов е: IBAN: BIC: UBBSBGSF, BG48UBBS80021053541420, Обединена българска банка.