Супа от аспержи

https://www.24chasa.bg/Article/135728 www.24chasa.bg
СНИМКИ: ГЕРГАНА ВУТОВА

Днес Антони Цонев показва как се прави любимата супа на италианските мафиоти. Ще предложи и други техни предпочитани специалитети.

ПРОДУКТИ
1 кг аспержи
зехтин
1 скилидка чесън
прясно смлян черен пипер
4 яйца
125 г настърган кашкавал
пържени хлебни кубчета

ПРИГОТВЯНЕ
Аспержите се сваряват в подсолена вода, изцеждат се и се задушават със зехтина и пресования чесън. Посипват се с прясно смления черен пипер и им се добавя точно 1 л от водата, в която са врели.
Щом водата отново заври, тенджерата се сваля от огъня. Добавят се внимателно разбитите яйца, за да сгъстят супата, и настърганият кашкавал. Сервира се с крутони.

КОЙ ГОТВИ
Антони Цонев е кулинар експериментатор. Негов приятел го кани за водещ на тв шоу в Слънчев бряг. Така Антони превежда на курортистите чужденци българските ястия.

Bашата рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как я приготвяте и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но добър кулинар, ще готви пред читателите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар