Автопилоти мерят сили на голф

https://www.24chasa.bg/Article/1360404 www.24chasa.bg
Автомобилният състезател Григор Григоров на голф турнира край Разлог.

17-годишният Григор Григоров, който е първият лицензиран автомобилен състезател у нас под 18 години доказа, че е добър не само в рали състезанията, но и в голфа. Доказа това на игрището "Пирин голф енд кънтри клуб" край Разлог, на приятелски турнир. Любителят на адреналина и високите скорости, превърна в свое хоби аристократичния спорт неотдавна, и ако не се състезава с автомобила, то играе голф за удоволствие. Шесткратният рали шампион Димитър Илиев, също се присъедини и представи екипа на организирания първи голф турнир с партньорството на Европейски специализиран автомобилен център "Григоров & Илиев".

"Голфът и автомобилизмът са два съвсем различни спорта, но изискват много концентрация и умения. Рали състезанията ме зареждат и мотивират, необходими са много тренировки, но чувството е уникално. Голфът е другата противоположност, трябва да си много концентриран и спокоен", каза Гриша Григоров по време на надпреварата.
В нестандартния формат и приятелски турнир участие взеха 55 голфъри от страната и от Европа. Състезателите бяха разделени на 2 дивизии и отделна дивизия за дамите.

"Все по-голям е интересът към голфа сред нежния пол, насърчавайки развитието на дамите, тази година в "Пирин Голф" ще организираме и турнири само за дами. Кой казва, че дамите не обичат високите скорости? Не съм се зареждала с повече адреналин никога преди. Имах удоволствието днес да изпитам тръпката от високите скорости, които развиват рали състезателите. Уникално чувство", сподели Маня Косанова, маркетинг мениджър на голф клуба по време на награждаването.

Вижте новия сайт на "24 часа"