Николай Русинов окончателно в ареста за убийството на Яна

https://www.24chasa.bg/Article/1363909 www.24chasa.bg
Николай Русинов Снимка: Архив

Николай Русинов - Чеци остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд (САС), който гледа днес мярката му за неотклонение, съобщи БГНЕС.

Магистратите счетоха, че има достатъчно доказателства да се направи предположение, че Николай Русинов е допринесъл за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през лятото на 2011 година.

Съдиите се позоваха на експертизата от Австрия, която упоменава часа и начина, по който е убита Яна. Магистратите прецениха, че космите на Чеци са намерени основно по корема и гърдите на момичето. А съдебномедицинската експертиза посочва, че тя е убита чрез притискане на тези две места.

Припомняме, че 35-годишният Николай Русинов беше само свидетел по делото за убийството на 28-годишната Яна в продължение на 8 месеца. За убийството на младата жена в ареста лежа 4 месеца лежа Пламен Трифонов. ДНК експертизата, направена в Австрия, размени местата им.

Николай Русинов беше задържан на 27 април 2012 година, когато му бяха повдигнати обвинения за убийството на Яна Кръстева. На 30 април съдията от Софийския градски съд Мими Петрова го остави в ареста. Тя се позова на съдебно - психиатрична експертиза, която го определя като "агресивен и склонен към насилие".

Яна Кръстева бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 година. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ.

Очаквайте подробности.

Вижте новия сайт на "24 часа"