Ченге взе заложничка, след като удари кола в стълб

https://www.24chasa.bg/Article/1364482 Ченге взе заложничка, след като удари кола в стълб Ченге взе заложничка, след като удари кола в стълб www.24chasa.bg

Превъртял след катастрофа полицай заплаши със служебния си пистолет случайно срещната жена и я взе за заложник. След намесата на психолози и шефове в МВР заложничката бе освободена, а ченгето е в болница под наблюдение.

Драмата се разигра край Мизия вчера сутринта. На кръстовище на излизане от града полицаят Калин Касабов не успял да вземе завой и се натресъл с колата си в бетонен стълб. 37-годишният служител на полицията в Оряхово оцелял с драскотини, но според свидетели изглеждал неадекватен.

Без да са обади на никого за катастрофата, той тръгнал по пътя към врачанското с. Войводово. Настигнал връщащата се от пазар в Мизия Розалина Крумова, на 33 г. Крайно изнервен, полицаят насочил пистолет в тила на жената и с викове обявил, че е задържана за заложник.

Скоро на мястото дошъл шефът на регионалната дирекция на полицията във Враца Росен Иванов заедно с психолог от МВР.
След половинчасови преговори те убедили Касабов да пусне жената и да предаде оръжието си.

Розалина била в стрес, психолог ще говори и с нея.
Полицаят Калин Касабов работел в МВР от 17 г. и досега нямал проблеми. За последно минал задължителния психотест миналата есен. Началникът му твърди, че бил сред най-добрите полицаи. Получавал награди и похвали за отлично свършена работа.

Пред шефа на регионалната дирекция във Враца Касабов заявил, че иска да говори с родителите си и на тях да предаде оръжието си. В разговора си с психолога изглеждал доста объркан. Противоречал си за условията, при които ще пусне заложничката. Настоявал да не му се търси служебна отговорност за катастрофата, а накрая заявил, че поема вината си.

Вижте новия сайт на "24 часа"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ани Салич не събра гласове за почетен гражданин на Благоевград

Телевизионната журналистка Ани Салич не стана почетен гражданин на Благоевград. На сесия на общинския съвет предложението за това не събра достатъчен брой гласове.

Марихуана расте до детска площадка в центъра на Варна (видео)

Високи стръкове марихуана са пораснали около новопостроена детска площадка в центъра на Варна, намираща се на метри от Морското училище и Двореца на спорта и културата, съобщава БГНЕС.

Майки на деца с увреждания ще протестират в Бургас

Майки на деца с увреждания ще направят протест пред общината в Бургас. Според програмата за социални асистенти те имали 2 часа на ден за децата си. Майките се чудят какво да правят пред останалите 22

Коли с абитуриенти се блъснаха в Пловдив

Лек инцидент стана пред новотела, където своят абитуриентски бал днес празнуват възпитаниците на Националната търговска гимназия и Езикова гимназия "Пловдив".

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Футболна надежда на Бургас с патерици на бала, счупил лошо крак в петък, 13-ти (снимки)

Неочаквана травма не отказа капитанът на юношите на "Черноморец 1919" Боян Милков от абитуриентския купон. Футболната надежда се присъедини към съучениците си от математическата гимназия в елегантен

40 оценители преглеждат матурите на пловдивските седмокласници

Комисия от 40 експерти преглежда изпитните работи на 5167 седмокласници от Пловдивска област, които се явявиха на национално външно оценяване по български език на 18 май,

Жестоки летни тапи в Пловдив, 4 булеварда в ремонти

Здрави нерви и търпение трябва да проявят пловдивските шофьори, тъй като до дни започват големи ремонти на възлови булеварди, които ще продължат цяло лято.

Директорка прибра от училището си 19 000 лв.

Директорката на пловдивското ОУ "Георги Бенковски" Виктория Теленчева ще вземе 19 000 лева обезщетение от бюджета на школото за неправомерното си уволнение.

Ученици, педагози и учени заслужиха "Наградата на Шумен"

Повече от 3 000 шуменци излязоха на празнично шествие в Деня на българската просвета и култура. "Честит празник, скъпи съграждани! Празникът на Светите братя Кирил и Методий ни обединява с вечния