Пишат на сиренето от палма, че е имитация

https://www.24chasa.bg/Article/1366335 www.24chasa.bg

Надписи "имитиращ продукт" трябва да има на етикетите на млечните продукти, в които има палмово масло и други растителни заместители.

Това предвижда наредбата за млечните продукти, която бе одобрена принципно от правителството вчера. За да влезе в сила, документът трябва да бъде доработен от министъра на земеделието Мирослав Найденов.

По искане на премиера Бойко Борисов забраната за производство на продукти от мляко и от растителни мазнини на една поточна линия ще бъде смекчена.

Първоначалното предложение бе на линия, на която е работено с палмово масло, да не може да произвеждат млечни продукти. Вчера на заседанието на кабинета е обсъждано работата с мляко да е възможна, ако проверка от агенцията по храните установи, че машината е чиста.

Според наредбата маслото трябва да съдържа поне 80% мляко, но ще има продукт "половин масло" за по-ниско съдържание. Има дефиниция за почти всички продукти като например айрана не трябва да е с повече от 50% вода и 0,8 на сто сол.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов