Зам.-министър на правосъдието Деница Вълкова за Галеви: Няма да лежат в Самораново

https://www.24chasa.bg/Article/1368200 www.24chasa.bg
Деница Вълкова

"Паричната гаранция" е единствената мярка за неоклонение, която не лишава обвиняем или подсъдим от възможността да се придвижва. Останалите мерки, включително и най-леката - "подписка", не му позволяват да се отклонява от адреса или от града, в който живее, без разрешение на съответния прокурор", каза вчера зам. правосъдният министър Деница Вълкова в тв интервю.

Братя Галеви са на свобода срещу парични гаранции, могат да се придвижват свободно. Не са длъжни да стоят по домовете си и това, че не са открити там от Съдебна полиция, не утежнява положението им, няма да доведе до увеличаване на присъдите им, обясниха юристи. Възможно е двамата да не знаят за окончателните си присъди, допълниха те. Същото каза и Вълкова.

Зам. правосъдният министър съобщи още, че Братя Галеви няма да изтърпят наказанията си в затворническото общежитие в Самораново. Тя потвърди, че то е ремонтирано, но изрази съмнение, че това е направено именно заради двамата подсъдими. Правосъдното министерство полага огромни усилия да подобри битовите условия в местата за лишаване от свобода след много осъдителни решения на Страсбург срещу България заради лошите условия в тях, допълни Вълкова. (24 часа)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.