В семеен курорт може да си починеш и от децата

https://www.24chasa.bg/Article/1368371 www.24chasa.bg

Как едно семейство да отиде на почивка без ваканцията да натовари допълнително родителите с гонене и викане по потомството?

Този въпрос мъчи много майки и бащи. Отговорът на проблема им е в затворените курорти, насочени към фамилните почивки. Предимството е, че човек е настанен в един хотел, а реално ползва услуги в целия курорт. Освен това за децата има специално изградени площадки, басейни и клубчета, а често пъти грижата за тях се поема от персонала на курорта.

Ценообразуването също е съобразено с това да привлича семействата с деца. Обикновено хлапетата до 6-годишна възраст не плащат нищо, а тези до 13 години ползват 60% отстъпка от цената за възрастен.

В семеен курорт може да си починеш и от децата

"По-голямата част от туристите ни са именно хора с едно, две, а и повече деца.
Постоянно се увеличава и броят на българските семейни туристи", разказа Елза Радкова, изпълнителен директор на Дюни . Делът на българите вече гони 15% от всички туристи в комплекса. Лоялните клиенти пък вече стигали 50%. Това са хората, които почиват в Дюни не за първо лято.

В семеен курорт може да си починеш и от децата

Този курорт на Южното Черноморие е един от малкото избори за семейна почивка, при която родителите могат да се отдадат на пълен релакс. Целта на Дюни е именно развитието на фамилните почивки и заради това се залага точно на качественото обслужване на малчуганите и добрата храна.

В семеен курорт може да си починеш и от децата

Аниматори, специално обучени да работят с деца, поемат малките в 9 сутринта и ги връщат на майката и бащата в 17 ч следобед. През това време пред родителите е изборът кои спортни атракции на курорта да ползват.

В семеен курорт може да си починеш и от децата

Хлапетата се разделят по възрастови групи като за всяка си има определени забавления, разказа Радкова.

3-8-годишните и по-големите 8-11-годишни малчугани се забавляват в детските клубчета. За тийнейджърите пък се организират и куп състезания и игри на плажа или около басейните. Задължителна част от купона е организирането на детско представление за всяка смяна.

Средната продължителност на почивката е 10-12 дни в зависимост от това от коя държава са туристите. Освен българи в курорта почиват много германци, руснаци, румънци, англичани и холандци.

Напоследък има силен интерес и резервации от Полша, казва Радкова. Затова и тази година очакванията на курорта са да има ръст на туристите.

"Мислехме, че миналото лято ще е рекордно с ръст от 12%, но имаме значителен подем и при резервациите за идващия сезон", казва директорът на Дюни.

Родителите могат да отдъхват от потомството си дори по време на хранене. В ресторантите се обособяват специални детски зони, където и предлаганата храна е съобразена с подрастващите.

Грижи за децата има по време на целия летен сезон, а не само във високата му част, обяснява Радкова. През май, юни и септември обикновено почиват семействата с малки деца, докато през високия сезон преобладават родителите с ученици.

Който пък използва почивката на море точно, за да общува с наследника си, може да се включи в общите спортни занимания, организирани през целия ден. Хубавото на курортите като Дюни е, че всеки турист има пълен достъп до услугите на територията на курорта, независимо в кой хотел е настанен и на каква цена, обясни Елза Радкова. По нейните наблюдения българските туристи предпочитали четиризвездните хотели в курорта, където цените са по-ниски.

"Това обаче се дължи и на навика на българите да записват по-късно почивката си. Двата петзвездни хотела - на първа линия до плажа, се запълват винаги първи и главно от резервиращите по-рано западноевропейски туристи", обясни изпълнителният директор на курорта.

Младите и търсещи по-активна почивка туристи пък почивали във вилите на курорта, където се намира и обновеният диско клуб. За тази година са били обновени и част от апартаментите на курорта, както и СПА центърът на "Марина Роял Палас".

Дюни е и единственият курорт по Черноморието, пожален от голямата зимна буря. Вместо да бъде унищожен от вълните, тук плажът е с още повече пясък, който е докаран от разбушувалото се море.

Дадоха "Син флаг" на 12 плажа

12 български плажа и едно яхтено пристанище ще могат да ползват марката за чистота и добро качество "Син флаг" през това лято. Това съобщиха от едноименното сдружение, което присъжда отличието в България.

След като бъдат пресети от българското сдружение, плажовете кандидати трябва да бъдат одобрени от международната програма "Син флаг", която е под егидата на ООН. В българското жури по програмата пък участват и представители на държавните екологични и здравни инспекции, които да проверят дали плажните ивици се управляват екологосъобразно и са безопасни за здравето на туристите.

Плажовете на Дюни, Созопол - Харманите, Поморие-изток, Слънчев бряг-юг, Слънчев бряг-север, Нов плаж, Източен плаж и Централен плаж в гр.Свети Влас, Елените, Буните - Варна, Слънчев ден и Албена, както и Марина „Диневи" са отличените през тази година, съобщиха от сдружението "Син флаг".

Марката за добро качество на плажовете се присъжда вече 25 години и в системата попадат 50 държави.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона