Джордж Клуни събра 15 милиона за Обама

https://www.24chasa.bg/Article/1368742 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Щедри актьори се събраха на благотворителна вечеря в дома на Джордж Клуни и дариха 15 милиона долара за изборната кампания на президента Барак Обама, предаде Ройтерс. На събитието в Лос Анджелис присъстваше и самият президент на САЩ.

Сред знаменитостите с отворени кесии бяха Робърт Дауни Младши, Селма Хайек, Тоби Макгуайър и Барбара Стрейзънд. Разпродадени са общо 150 покани, всяка с цена от 40 хиляди долара.

В разговорите за благотворителност Обама отново засегнал широко дискутираната в последните дни тема за еднополовите бракове.

"Онова, което направихме наистина се превърна в новина. Но всъщност това е логично продължение на развитието на нашата страна, чиято основа е заложена в правото на избор. Ние сме страната, която приема всеки дава му възможното и се отнася към него справедливо", подчертал президентът на САЩ.

Допълнителни средства в хазната на предизборната му кампания бяха събрани и от продажбата на лотарийни билети. На стойност 23 долара, всеки от тях давал възможност за участие в благотворителния прием на Клуни.

"Ние получихме значителни средства, защото всички Обичат Джордж. Мен ме харесват, а него го обичат - и с право", заявил Обама.

Интересна случка за един от предизборните си плакати от 2008 година разказа президентът. На него снимката на Обама всъщност е изрязана от снимка с актьора от „Спешно отделение". "Това никога не се беше случвало, и няма да се случи повече и в бъдеще", подчертал той.

Планиран е и благотворителен концерт в Сиатъл. Всички 1800 билета, на стойност по 1000 долара всеки, са били разпродадени.