Джордж Клуни събра 15 милиона за Обама

https://www.24chasa.bg/Article/1368742 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Щедри актьори се събраха на благотворителна вечеря в дома на Джордж Клуни и дариха 15 милиона долара за изборната кампания на президента Барак Обама, предаде Ройтерс. На събитието в Лос Анджелис присъстваше и самият президент на САЩ.

Сред знаменитостите с отворени кесии бяха Робърт Дауни Младши, Селма Хайек, Тоби Макгуайър и Барбара Стрейзънд. Разпродадени са общо 150 покани, всяка с цена от 40 хиляди долара.

В разговорите за благотворителност Обама отново засегнал широко дискутираната в последните дни тема за еднополовите бракове.

"Онова, което направихме наистина се превърна в новина. Но всъщност това е логично продължение на развитието на нашата страна, чиято основа е заложена в правото на избор. Ние сме страната, която приема всеки дава му възможното и се отнася към него справедливо", подчертал президентът на САЩ.

Допълнителни средства в хазната на предизборната му кампания бяха събрани и от продажбата на лотарийни билети. На стойност 23 долара, всеки от тях давал възможност за участие в благотворителния прием на Клуни.

"Ние получихме значителни средства, защото всички Обичат Джордж. Мен ме харесват, а него го обичат - и с право", заявил Обама.

Интересна случка за един от предизборните си плакати от 2008 година разказа президентът. На него снимката на Обама всъщност е изрязана от снимка с актьора от „Спешно отделение". "Това никога не се беше случвало, и няма да се случи повече и в бъдеще", подчертал той.

Планиран е и благотворителен концерт в Сиатъл. Всички 1800 билета, на стойност по 1000 долара всеки, са били разпродадени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки