Ганчев-син и още 4-ма остават в ареста, пускат болна от рак

https://www.24chasa.bg/Article/1372190 www.24chasa.bg
Снимка Антоанета Пелтекова

Петима от задържаните по захарната афера, сред които синът на Гриша Ганчев - Данаил, остават в ареста, реши снощи съдия Маринела Неделчева.

На този етап са събрани достатъчно доказателства по обвиненията, няма опасност обвиняемите да се укрият, но може да повлияят на разследването, мотивира се съдия Неделчева.

Единствено Камелия Мирчева бе пусната под домашен арест. Тя е болна от левкемия и се грижи сама за 14-годишната си дъщеря. "Искам да чуете сърцето си, отглеждам сама детето си, моля да проявите снизходителност", заяви по-рано Мирчева.

Съдът обаче отказа да назначи изследване на друг обвиняем - Тодор Симеонов. Според защитата му той е с изрязана щитовидна жлеза и 74% инвалидност. На делото стана ясно, че Симеонов е лежал в унгарски затвор. Пуснали го през 2006 г. Съдия Неделчева за него отбеляза, че на свобода може да се укрие.

Останалите задържани са Милко Талев, племенникът му Ивайло и Милко Димитров. 6-имата са обвинени в данъчни измами от сделки със захар. Според прокуратурата шеф на групата е Милко Талев.

Прокурорът Андрей Андреев мотивира искането си за арест със събраните доказателства. Той цитира показанията на синдика на обявената в несъстоятелност фирма на Талев "Симек трейд". Според Андреев записаните със СРС разговори уличават обвиняемите в измами. В тях се чувало как Данаил карал Милко да се отчита за камиони със захар. Уловена от СРС-тата била и Камелия Мирчева. Защитниците обаче заявиха, че това са нормални разговори между служители на търговска фирма.

Няма доказателства, че Милко Талев е организатор на престъпна група, посочи адвокат Лъчезар Таков. Междувременно сайтове съобщиха, че съдът е запорирал 30 имота на Талев.

Ганчев постоя около час в съдебната зала и изведнъж излезе ядосан, отиде в тоалетната да си наплиска лицето и повече не се върна. Той не сподели нищо с репортерите. Отказа коментар и преди делото. По-късно се появи в една телевзия. В 20 ч обаче изслуша решението на съда в залата7 На въпрос какво мисли зе ного отговори: Съдът мисли, не аз. "