Третокласници на Европейско първенство по футбол

https://www.24chasa.bg/Article/1377185 www.24chasa.bg

По повод предстоящото издание на Европейското футболно първенство 2012 г. се организира „Мини Европейско първенство по футбол 2012 - диалог между култури". Инициатори са Столична община, Български Футболен Съюз /БФС/, Асоциация за развитие на София, „Спортна София - 2000" ЕАД, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Мини първенството се провежда в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата - София 2019. Медиен партньор е Българската национална телевизия.

На 17 май (четвъртък) от 11:30 до 12:00 часа в зала 1 на Столична община ще бъде организирана специална пресконференция, на която ще бъдат обявени столичните училища, които се класират за втората част на инициативата и ще бъдат сред 16-те отбора, участници в Мини Европейското първенство по футбол.

В пресконференцията ще участват: д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община; Н.Пр. г-н Лешек Хенсел, посланик на Р. Полша; Н.Пр. г-н Микола Балтажи, посланик на Украйна; Тервел Златев, вицепрезидент на БФС; Севдалина Войнова, програмен директор в Асоциация за развитие на София; Ирена Димитрова, директор на дирекция в Столична община, ръководители и участници от училищните отбори.

София ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол - 2012, което ще бъде представено в своя мини вариант. Третокласници от столицата ще покажат своите футболни умения в надпреварата за титлата Шампион в мини Европейското първенство по футбол - 2012.

За да достигнат до полуфиналите и финала, малките футболни надежди преминават през строга селекция. Мотото на предстоящото Европейско първенство по футбол - 2012 г. с домакинството на Украйна и Полша е „Създаваме история заедно".

В тази връзка Мини първенството насърчава опознаването между европейските народи и създаване на диалог между тях.

На 30 и 31 май шестнайсетте отбора ще излязат на терена, ръководени от професионални съдии на БФС. Най-добрите ще участват във полуфиналите и финала, които ще се играят на 1 юни на терена на Спортна София. Победителите ще бъдат наградени от кмета на София Йорданка Фандъкова, Христо Стоичков, член на Инициативния комитет в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата, представители на БФС, посланици.

Вижте новия сайт на 24 часа.