Прокуратурата иска Евелин Банев - Брендо в ареста

https://www.24chasa.bg/Article/1378791 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Евелин Банев - Брендо, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Банев беше задържан вчера, при операция на органите на Министерство на вътрешните работи (МВР). Срещу него се води наказателно производство за участие в транснационална организирана престъпна група за пране на пари и делото е в съдебна фаза.

Искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение е продиктувано от официално постъпилите в прокуратурата материали от МВР, обосноваващи намерението на Банев да напусне страната, като по този начин се укрие и осуети нормалния ход на воденото срещу него наказателно производство.

Към момента прокуратурата не разполага с данни за извършени нови престъпления от Евелин Банев. Ако в рамките на проведената от МВР акция са събрани материали в тази посока, прокуратурата ще предприеме съответните законоустановени действия, след като те бъдат докладвани.

Вижте новия сайт на "24 часа".