Бащата на Ангел Христов: Не сме ги виждали, не сме ги чували

https://www.24chasa.bg/Article/1381141 www.24chasa.bg

Полицията не е потърсила до този момент за разпит никой от близките на Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като „Братя Галеви", които бяха обявени за общодържавно и в последствие за международно издирване, заяви самият баща на Ангел - Христо Христов пред bTV. От десетина дни братя Галеви са обявени за издирване.

Бащата на Ангел Христов разказа, че не е виждал и чувал сина си от 3 май и няма представа къде е.

Христо Христов се кълне, че не е чувал сина си Ангел от 3 май, когато бяха произнесена  присъдата на Пламен Галев.

Малко известен факт е, че дупнишкият бизнесмен е от Сандански. Родителите му живеят в къща в центъра на града. Лесно могат да бъдат разпознати терасите на апартамента им - луксозни, със стъклени парапети. Пред входа е паркиран джип с кюстендилска регистрация, собственост на сестрата на Ангел Христов.

Бащата твърди, че не знае къде е синът му, както и другият „брат", който всъщност му е кум - Пламен Галев.

„Кой родител не е притеснен, как може да ви кажа, притеснени сме и то много. Това, което чувахме от вас, от телевизията, това е друго. Абсолютно нищо, нищо не знам, разберете", заяви бащата.

Той добави, че последно е видял сина си около 2-3 седмици преди да бъдат произнесени осъдителните присъди на трета инстанция.

„Тогава говорихме, защото аз му казах: „Геле, сигурно ще ви осъдят", сина ми вика: „Тате, нема за какво да ни хванат, просто немат мотиви да ни осъдят". Викам, немат, ама министърката каза, че от Еврокомисията идват да проверяват делата по Галеви, по САПАРД и по Маргините. Викам, Маргините ги оправдаха, оставате смо вие и по САПАРД. Той вика: „Татко, разбери, че нема за какво да ни хванат, просто нема за какво да ни обвинят", разказа Христов.

Той обясни, че след като съдебното решение е било съобщено, „братята" са изчезнали изведнъж и никой от близките им повече не ги е виждал или чувал. Бащата каза също, че е пробвал да се свърже със сина си, но телефонът му не отговаря.

Бащата на Ангел Христов каза, че не знае също дали са верни слуховете, че „Братя Галеви" са избягали в чужбина.

„Не знам, но това, което се говори за тях, е пълна глупост, че са бегали с 40 млн. Децата преди един месец са бегали и те с жена му, това са пълни глупости, нали децата учат в Дупница", каза още той.

Христо Христов разказа, че от седмици не е виждал и внуците си, които са в 8 и 11 клас. Децата се чуват с него по телефона, но не смеят да му дойдат на гости заради създалото се напрежение. Бащата не прави догадки къде е синът му.

Той уточни и че досега не е търсен от органите на реда и никой не го е разпитвал във връзка с изчезването на сина му и Пламен Галев.

Вече две седмици от осъдените Пламен Галев и Ангел Христов няма следа. След като не бяха открити нито от съдебната охрана, нито от полицията, в издирването се включи и Интерпол.