Череши и ягоди поевтиняват

Цените на черешите и ягодите на едро са паднали през миналата седмица.

Черешите и ягодите поевтиняха чувствително през миналата седмица, показват данните на Държавната агенция по стоковите борси и тържищата. Килограм череши на едро паднал с 27,8% до 3,79 лв.

При ягодите намалението е с 36,7%, а цената им на едро е 2,52 лв. за килограм.
Пресните картофи също се продават на по-ниски цени, килото вече е 1,12 лв., или с 10,9 на сто по-малко от началото на миналата седмица.

Българските домати от оранжериите също са с намалени цени. В началото на месеца - 4 май, цената им беше 3,37 лв. за килограм, в края на седмицата те се продаваха на едро за 2,85 лв. Намалението за миналата седмица бе с 10,9 на сто. Вносните домати са по-евтини - 2,25 лв., при тях спадът на цената е 6,1 на сто.

Цената на оранжерийните краставици също тръгна надолу - килограм струва 1,36 лв., или с 12,2 на сто по-малко. Вносните са със същата цена като българските, при тях поевтиняването е 6,2 на сто.

При цитрусовите плодове се забелязва поскъпване, при портокалите - с 5,8 на сто, при лимоните - с 8,7 на сто. Цената на бананите също е увеличена - с 5,6%.
При хранителните стоки се забелязва устойчивост на цените - нито поевтиняване, нито поскъпване, показват данните за миналата седмица.

Вижте новия сайт на "24 часа".

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Вариант: 15 минути безплатно паркиране в цялата столица

Преговаря се с мобилните оператори, напролет записват в наредба спирането за кратко пред детски градини и ясли “Задължително ще въведем 15 минути безплатно паркиране в синя и зелена зона край

"Булгартабак" изплатил 103 млн. лева на тютюнопроизводителите за последните 5 г.

103 милиона лева е изплатил "Булгартабак" на тютюнопроизводителите за последните 5 години, съобщават от компанията. Компанията е изкупила 25 230 тона тютюн за последните пет реколти от всички сортови

СПА, балнеология и културно-историческо наследство в туристическата ни реклама за 2016 г.

Балнеотуризмът, СПА и културно-историческите ни забележителности ще са във фокуса на рекламната кампания на България, като туристическа дестинация през настоящата година.

Ползването на фирмени активи за лични нужди без заплащане се смята за доход

С данъчния консултант Валери Колчев разговаря Румяна Денчева - Как фирмите да решат да обявят активите си покрай данък уикенд, г-н Колчев? - След внимателен анализ.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

НАП проверява интернет търговците

Масови нарушения на данъчното законодателство разкриват проверки на НАП сред фирми и физически лица, търгуващи по интернет. Често стоките, предлагани в електронни магазини или чрез сайтове за

Лихвите по кредитите и депозитите ще падат през първите три месеца на 2016-а година

Лихвите по кредитите и депозитите ще падат по-ускорено през първите три месеца на годината. Прогнозата е на компаниите от финансовия сектор, обобщена от Министерство на финансите.

НСИ отчете подобрение в производството, строителството и търговията на дребно през 2015 г

Проучване на Националния статистически институт (НСИ) отчита добро повишение на промишленото производство и слабо подобрение в строителството и при търговията на дребно в България през последния

Общо финансово министерство на еврозоната искат централните банки във Франция и Германия

Необходимо е да се създаде общо финансово министерство на валутния съюз, защото Европейската централна банка не може сама да гарантира дългосрочен растеж за еврозоната.

Акциите на водещи европейски банки поевтинeли до нивото от 2008 г.

През януари 2016 година акциите на най-големите и водещи европейски банки са поевтинели с 18% на годишна база, пише „T”. Причините са много- няколко години на лоши финансови резултати,