Череши и ягоди поевтиняват

https://www.24chasa.bg/Article/1383692 Череши и ягоди поевтиняват Череши и ягоди поевтиняват www.24chasa.bg
Цените на черешите и ягодите на едро са паднали през миналата седмица.

Черешите и ягодите поевтиняха чувствително през миналата седмица, показват данните на Държавната агенция по стоковите борси и тържищата. Килограм череши на едро паднал с 27,8% до 3,79 лв.

При ягодите намалението е с 36,7%, а цената им на едро е 2,52 лв. за килограм.
Пресните картофи също се продават на по-ниски цени, килото вече е 1,12 лв., или с 10,9 на сто по-малко от началото на миналата седмица.

Българските домати от оранжериите също са с намалени цени. В началото на месеца - 4 май, цената им беше 3,37 лв. за килограм, в края на седмицата те се продаваха на едро за 2,85 лв. Намалението за миналата седмица бе с 10,9 на сто. Вносните домати са по-евтини - 2,25 лв., при тях спадът на цената е 6,1 на сто.

Цената на оранжерийните краставици също тръгна надолу - килограм струва 1,36 лв., или с 12,2 на сто по-малко. Вносните са със същата цена като българските, при тях поевтиняването е 6,2 на сто.

При цитрусовите плодове се забелязва поскъпване, при портокалите - с 5,8 на сто, при лимоните - с 8,7 на сто. Цената на бананите също е увеличена - с 5,6%.
При хранителните стоки се забелязва устойчивост на цените - нито поевтиняване, нито поскъпване, показват данните за миналата седмица.

Вижте новия сайт на "24 часа".

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Заведения във Велико Търново държат на високото качество

Димитър Манолов: Цената и печалбата не са определящи, когато има качество клиентът го оценява Фирма "Шугър Импекс Трейдинг" ЕООД притежава шест обекта във Велико Търново.

Всеки ден ще проверяват поне по една обществена поръчка

От 1 септември всеки работен ден Агенцията за обществени поръчки ще избира на случаен принцип поне по една процедура. Заедно с избрани процедури от предходните два работни дни специален софтуер ще

70% от жалбите се решават в полза на потребителите

За закъснял полет от Кипър до София е платено 1250 евро обезщетение Близо 13 600 са подадените жалби и сигнали при нас от началото на годината, съобщи във вторник шефът на Комисията за защита на

Лукарски проучва за център за лечение на рак в България

Министерството на икономиката и “Филипс” ще проучват възможностите за създаване на високотехнологичен център за лечение на рак у нас. Това се договори министърът на икономиката Божидар Лукарски на

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Пуснаха пак търга за толсистемата

Търгът за проектиране, изграждане и въвеждане на електронната система за събиране на толтакси от автомобилите над 3,5 т и за електронни винетки бе рестартирана във вторник.

Спас Русев вече е собственик и на БТК (обновена)

Спас Русев, който днес бе обявен като новия собственик на ПФК "Левски" АД, паралелно е финализирал и сделката за придобиването на БТК, съобщава capital.bg.

“Енерго-Про” смени 5 км мрежа в Суворово

"Енерго-Про Мрежи” подмени 64 стоманобетонни стълба и 5000 м стари жици с усукани изолирани проводници, които са много по-устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия.

До 2 г. ще са готови още 24 км от “Струма”

Цялата магистрала ще е завършена през 2022 г., ако всичко върви в срок “Надявам се предсрочно - в края на 2018 г., да бъде завършен лот 3.3 на автомагистрала “Струма”,

Работодателите покрепят браншовиците против двойното субсидиране на малките ВЕИ

КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП изпратиха общо становище относно отвореното писмо на БФИЕК, БАМИ, БМГК и БКХП по искането на група народни представители за установяване на противоконституционност на §18 от