33 лева към заплатите в Бургаско, скочили на 669 лева

https://www.24chasa.bg/Article/1385211 www.24chasa.bg

Средно 33 лева повече са добавили жителите на Бургаско към заплатите си през март спрямо януари т. г., съобщиха от Териториалното статистическо бюро.
При средно възнаграждение 636 лв. в началото на годината, през март то се покачило до 669 лв. Това ни нарежда на 6-о място в страната и основно се дължи на по-високото заплащане в енергийния сектор, финансови, застрахователни дейности и научни изследвания.

Всъщност работещите в производството и разпределението на ток, топлинна енергия и газообразни горива отново държат първенството за най-солидно заплащане. През март те дори вземат средно със 150 лева повече спрямо януари. Възнаграждението, което са осреднили статистиците за тях е 1439 лв. Осезаемо повишение има и в сектора на професионалните дейности и научните изследвания - от 671 лева в началото на годината, през март те минават 1000 лева месечна заплата. При финансисти и брокери също се отчита скок до 1003 лева.

Като цяло средните заплати в Бургаско през първото тримесечие на 2012 г. са нарастнали със 7,5% спрямо година назад. Най-голямо е увеличението при сделките с недвижими имоти /30%/ , търговия и ремонт на коли /25%/ и транспорт и складиране /21%/.

Най-ниско платени през първото тримесечие са работещите в хотелиерството и ресторантьорството с 476 лева, следвани от служителите в горското и селското стопанство с 531 лева и тези от административните и спомагателните дейности с 550 лева.

От статистиката отчитат, че по-осезаемо покачване на заплатите има в частния сектор за сметка на обществения. Въпреки това там вземат средно 673 лева спрямо 649 лева за персонала в частните фирми.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от

По дантелени черни чорапи, високи токове, шлиферче, което едва прикрива задните й части, и разкопчана до пъпа блуза се пусна Мара Отварачката из софийските улици. Певицата беше помъкнала със себе си чанта с гримове и помади, с които явно не се разделя. Очакваме скоро Мария да тръгне съвсем без дрехи.