33 лева към заплатите в Бургаско, скочили на 669 лева

https://www.24chasa.bg/Article/1385211 www.24chasa.bg

Средно 33 лева повече са добавили жителите на Бургаско към заплатите си през март спрямо януари т. г., съобщиха от Териториалното статистическо бюро.
При средно възнаграждение 636 лв. в началото на годината, през март то се покачило до 669 лв. Това ни нарежда на 6-о място в страната и основно се дължи на по-високото заплащане в енергийния сектор, финансови, застрахователни дейности и научни изследвания.

Всъщност работещите в производството и разпределението на ток, топлинна енергия и газообразни горива отново държат първенството за най-солидно заплащане. През март те дори вземат средно със 150 лева повече спрямо януари. Възнаграждението, което са осреднили статистиците за тях е 1439 лв. Осезаемо повишение има и в сектора на професионалните дейности и научните изследвания - от 671 лева в началото на годината, през март те минават 1000 лева месечна заплата. При финансисти и брокери също се отчита скок до 1003 лева.

Като цяло средните заплати в Бургаско през първото тримесечие на 2012 г. са нарастнали със 7,5% спрямо година назад. Най-голямо е увеличението при сделките с недвижими имоти /30%/ , търговия и ремонт на коли /25%/ и транспорт и складиране /21%/.

Най-ниско платени през първото тримесечие са работещите в хотелиерството и ресторантьорството с 476 лева, следвани от служителите в горското и селското стопанство с 531 лева и тези от административните и спомагателните дейности с 550 лева.

От статистиката отчитат, че по-осезаемо покачване на заплатите има в частния сектор за сметка на обществения. Въпреки това там вземат средно 673 лева спрямо 649 лева за персонала в частните фирми.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане