Руските бабушки щурмуват финала на "Евровизия"

https://www.24chasa.bg/Article/1388129 www.24chasa.bg

Русия, със своите "Бурановски баби", си осигури място на финала на песенния конкурс "Евровизия"на 26 май.

Снощи "бабите" се представиха достойно с  хита си "Party For Everybody" и събраха овациите на публиката в Баку.

Групата бабушки от Удмуртия изпълни потпури от известни чуждестранни хитове, само че с характерни национални фолклорни мотиви.

В рамките на продължилия два часа концерт 18 държави представиха песните си и се бориха за вота на зрителите и на специалните журита, които имаха равна тежест при определяне на финалистите, съобщи БНТ.

До финала бяха допуснати песните на 10 страни - Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия, Ирландия.

Нашата страна нямаше участие в този полуфинал - Софи Маринова ще се представи с песента "Love Unlimited" на втория полуфинал, утре, 24 май.

Тогава ще бъдат излъчени и останалите десет финалисти, към които на големия финал на 26 май ще се присъединят представителите на петте страни-основателки на конкурса - Великобритания, Франция, Германия, Испания и Италия, както и представителят на домакина на тазгодишното издание на състезанието - Азербайджан.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки