230 милиона раздадени в поръчки без търг

https://www.24chasa.bg/Article/1389102 www.24chasa.bg
Симеон Дянков е принципал на АДФИ.

Близо 230 млн. лв. са раздадени през миналата година от държавата и общините за обществени поръчки, при които не са били организирани конкурси. Това е станало в общо 358 случая, са установили проверките на Агенцията за държавна финансова инспекция.

167 от "спестените" обществени поръчки са в общините, а 72 в държавни търговски дружества.

Общо откритите от агенцията нарушения са 2458 в 821 процедури, чиято стойност е за 1,1 млрд. лв. Нарушения има в 60% от проведените конкурси за обществена поръчка.
Инспекторите от АДФИ са констатирали и виновно причинени вреди при провеждането на обществени поръчки в размер на 6,6 млн. лв., става ясно от доклада на агенцията, който вчера бе одобрен от Министерския съвет. На прокуратурата пък са предадени 123 доклада от финансовите инспектори.

АДФИ е съставила и актове на 99 длъжностни лица, които са нанесли вреди за 2,1 млн. лв. Освен това инспекциите успели да възстановят 498 хил. лв., след като установили надплащане по договори.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.