Лиляна Павлова: Трусът събори вместо ДНСК незаконни постройки

https://www.24chasa.bg/Article/1389114 www.24chasa.bg

"Донякъде природата чрез това земетресение свърши работата на строителния контрол по разрушаване на незаконните постройки." Това прозрение направи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след заседанието на Министерския съвет. Към нея бе зададен въпрос как ще се ремонтират порутените къщи в ромския квартал, повечето от които нямат строителни книжа.

Обезщетения от правителствената комисия за бедствия и аварии ще има само за хората, които могат да докажат, че къщите им са законно построени, обявиха Павлова и финансовият министър Симеон Дянков.

Комисията в Министерския съвет ще заседава и през почивните дни, ако постъпят искания за възстановяване на щетите, каза вицепремиерът. Засега обаче има готови оценки само на няколко детски градини и училища в Перник и Радомир, уточни той. Според Дянков в момента във фонда за бедствия има 70 млн. лв.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка