Ники Лауда пред "24 часа": Еврото щяло да изчезне? Глупости!

https://www.24chasa.bg/Article/1390899 www.24chasa.bg
Ники Лауда

62-годишният австриец Ники Лауда е трикратен световен шампион във "Формула 1". Освен това от 30 г. е в авиобизнеса. Той дойде на форума на фондацията на експрезидента Петър Стоянов, който бе миналата седмица във Виена.

- Г-н Лауда, една от темите на срещата на Центъра за глобален диалог е лидерството. Какво според вас е много важно за един бизнес лидер?

- Бизнес лидерът трябва да е наясно с бъдещото развитие на неговия бизнес, да предвижда какво ще се случи и да реагира навреме, да изпреварва проблемите.
Това е най-важното, което един бизнес лидер трябва да прави.

- В дискусиите се говори много за финансовата криза в Европа и дали сега трябва политика на икономически растеж или на строги икономии. Като човек, който се занимава с бизнес, каква е вашата гледна точка?

- Преди всичко Европа като цяло нe e заплашена - еврото е валута, която никога няма да се промени - всички тези глупости, които се говорят, че еврото щяло да изчезне, не са верни. Има някои страни в европейската общност, които не се справят толкова добре, но това се случва навсякъде по света.

- Как мислите - справя ли се България?

- България се бори здраво да се измъкне от миналото. И според мен върши правилните неща да се подобрява. Мисля, че сте на прав път.

- Имате ли други бизнес планове след "Флай Ники"?

- Продадох "Флай Ники" на "Еър Берлин" миналата година и съм в борда на "Еър Берлин" - това е основното, с което се занимавам сега.

Вижте новия сайт на "24 часа".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Логичен финал след 18 доклада от Брюксел

    Логичен финал след 18 доклада от Брюксел

    Днес Европейската комисия ще покаже своя 18-и доклад за мониторинга на България и Румъния. И в него се очаква (най-после) да е посочено, че наблюдението от европейските чиновници над двете източноевропейски държави ще отпадне. Което ще бъде един логичен финал след 12 години препоръки от Брюксел. Да си го кажем честно - ползата от всичките тези
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,