Ники Лауда пред "24 часа": Еврото щяло да изчезне? Глупости!

https://www.24chasa.bg/Article/1390899 www.24chasa.bg
Ники Лауда

62-годишният австриец Ники Лауда е трикратен световен шампион във "Формула 1". Освен това от 30 г. е в авиобизнеса. Той дойде на форума на фондацията на експрезидента Петър Стоянов, който бе миналата седмица във Виена.

- Г-н Лауда, една от темите на срещата на Центъра за глобален диалог е лидерството. Какво според вас е много важно за един бизнес лидер?

- Бизнес лидерът трябва да е наясно с бъдещото развитие на неговия бизнес, да предвижда какво ще се случи и да реагира навреме, да изпреварва проблемите.
Това е най-важното, което един бизнес лидер трябва да прави.

- В дискусиите се говори много за финансовата криза в Европа и дали сега трябва политика на икономически растеж или на строги икономии. Като човек, който се занимава с бизнес, каква е вашата гледна точка?

- Преди всичко Европа като цяло нe e заплашена - еврото е валута, която никога няма да се промени - всички тези глупости, които се говорят, че еврото щяло да изчезне, не са верни. Има някои страни в европейската общност, които не се справят толкова добре, но това се случва навсякъде по света.

- Как мислите - справя ли се България?

- България се бори здраво да се измъкне от миналото. И според мен върши правилните неща да се подобрява. Мисля, че сте на прав път.

- Имате ли други бизнес планове след "Флай Ники"?

- Продадох "Флай Ники" на "Еър Берлин" миналата година и съм в борда на "Еър Берлин" - това е основното, с което се занимавам сега.

Вижте новия сайт на "24 часа".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Брюксел да не гази с двойни стандарти

    Брюксел е загрижен дали се спазват принципите на правовата държави във всички членки на ЕС. Затова и Европейската комисия ще следи под лупа гарантирано ли е върховенството на закона, или се нарушава. Досега само Румъния и България бяха под наблюдение и макар да са членове на ЕС повече от 10 г., все се намира някой и друг висш брюкселски чиновник,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в