4 предприятия в Бургаско на търг, натрупали много дългове

https://www.24chasa.bg/Article/1390925 www.24chasa.bg

4 предприятия в Бургас и региона, сред които бази на завода "Пластмасови изделия" в Средец, отиват на търг заради дългове.
Публичните продажби са обявени от частни съдебни изпълнители и ще се проведат до средата на следващия месец.

Имотите на "Пластмасови изделия", сложени на тезгяха се намират в землището на селата Факия и Загорци, отделно се продава магазин за промишлени стоки в град Средец. Всичко е с начална цена 410 хиляди лева.

Най-скъпо - за 250 хиляди се търгуват имотите във Факия. Те са на площ малко над 5 декара и включват производствено помещение, складове, трафопост.
В Загорци теренът може да се купи за 75 182 лв., а в Средец за малко над 95 000 лв.
Според обявлението на съдебния изпълнител Таня Маджарова, изпълнителното дело, довело до продажбата, е образувано по молба на данъчните и Пощенска банка. Върху имотите са вписани ипотеки, освен към Пощенска банка, и към банка Пиреос, е видно от обявлението. Идния понеделник ще стане ясно има ли купувач за терените.

По повод на искане от взискателя Уникредит Булбанк, на търг за 3 млн. лв излиза друго предприятие, този път в Бургас - "Дограма". Имотът, който е с изключително много сгради, се намира в северна промишлена зона. Купувачът ще бъде ясен на 11 юни.
Краварници, преобразувани в сгради за дървообработване в с. Маринка също са в списъка на търговете в следващия един месец. Публичната продажба е за погасяване на задължения към ЦКБ. Общатата цена гони 212 хиляди лв. Търгът тече от 16 май до 18 юни.

Още една продажба на предприятие - машинна станция в Ясна Поляна за 43 500 лв. се провежда през май. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения

"Левски" ще стартира следващия сезон така, както завършва този - с осакатен отбор. Причината е, че в момента никой не мисли за селекция на "Герена", научи "България Днес". Повечето тимове вече си осигуриха по няколко нови попълнения. "Сините" имат по-важни неща за решаване - борят се за своето оцеляване