4 предприятия в Бургаско на търг, натрупали много дългове

https://www.24chasa.bg/Article/1390925 www.24chasa.bg

4 предприятия в Бургас и региона, сред които бази на завода "Пластмасови изделия" в Средец, отиват на търг заради дългове.
Публичните продажби са обявени от частни съдебни изпълнители и ще се проведат до средата на следващия месец.

Имотите на "Пластмасови изделия", сложени на тезгяха се намират в землището на селата Факия и Загорци, отделно се продава магазин за промишлени стоки в град Средец. Всичко е с начална цена 410 хиляди лева.

Най-скъпо - за 250 хиляди се търгуват имотите във Факия. Те са на площ малко над 5 декара и включват производствено помещение, складове, трафопост.
В Загорци теренът може да се купи за 75 182 лв., а в Средец за малко над 95 000 лв.
Според обявлението на съдебния изпълнител Таня Маджарова, изпълнителното дело, довело до продажбата, е образувано по молба на данъчните и Пощенска банка. Върху имотите са вписани ипотеки, освен към Пощенска банка, и към банка Пиреос, е видно от обявлението. Идния понеделник ще стане ясно има ли купувач за терените.

По повод на искане от взискателя Уникредит Булбанк, на търг за 3 млн. лв излиза друго предприятие, този път в Бургас - "Дограма". Имотът, който е с изключително много сгради, се намира в северна промишлена зона. Купувачът ще бъде ясен на 11 юни.
Краварници, преобразувани в сгради за дървообработване в с. Маринка също са в списъка на търговете в следващия един месец. Публичната продажба е за погасяване на задължения към ЦКБ. Общатата цена гони 212 хиляди лв. Търгът тече от 16 май до 18 юни.

Още една продажба на предприятие - машинна станция в Ясна Поляна за 43 500 лв. се провежда през май. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца