Лидия Павлова пред "24 часа": Подозирам дългата ръка на Галеви

https://www.24chasa.bg/Article/1393184 www.24chasa.bg
Лидия Павлова

„Подозирам дългата ръка на Галеви. Но не мога да кажа имена, защото не знам, докъде ще доведе разследването". Това заяви пред "24 часа онлайн" Лидия Павлова, един от свидетелите по делото срещу т. нар. братя Галеви, след като на 25 май аудито на 22-годишния й син Иван бе запалено.

Автомобилът е бил паркиран на ул. "Николаевска" в Дупница. Нанесени са сериозни щети, а огънят е бил потушен от пожарникари.

"Цяла нощ не можах да заспя. Измъчваше ме страхотно напрежение. Чух, че пука стъкло и усетих задушлива миризма. Мислех, че е от контакт. Погледнах навън и видях огромен огън. Помислих, че гори блокът или ресторантът пред нас. Излезнах навън и видях, че идва пожарна. Разбрах, че е колата на сина ми, която купихме преди 5 дни", разказа Палова за нощта на инцидента.

Свидетелката по делото срещу брата Галеви на няколко пъти преживя посегателства и заплахи. Два пъти нарязваха гумите и драскаха колата й, а веднъж стреляха със сачма по задното стъкло на семейния автомобил.

Това се случва перманентно и винаги на празници. На национални или на лични, но винаги се случва нещо. Спукани гуми, стрелба със съчми, бухалки, нож. Винаги става нещо. В деня, в който ми връчиха наградата „Черноризец Храбър" ми счупиха задното стъкло на колата", каза разтревожената жена. "Един бивш вътрешен министър Румен Петков, какво каза: Тая мърша не заслужава да живее, припомни Павлова и продължи: „Търпя страшен тормоз. Заливат ме с кофи помия от всякъде".

Сега Галеви уж са в ЮАР, но кой знае. Сега ще си живеят щастливо, но те може и да са тук. Тук са половината им хора и те са на свобода. Днес първите думи на полицаите бяха: „Не са Галеви", заяви свидетелката.

Няма други хора, който така да ме мразят. С всички съм била коректна и мога да ги гледам в очите", каза Лидия Павлова.

Тя обясни, че след като е сменила колата е смятала, че всичко ще свърши, ще забрави за проблемите със старата. Аудито е било заменено срещу старото й „Поло" и доплащане от 2000 лева. Старата й кола е била 2004 година, а новата 2003. „Колата е стара, не е нищо особено, не е нов автомобил".

Синът ми е кротко момче. Той си мисли, че никой не ни заплашва. За него светът е прекрасен. Той е един безгрижен младеж", заяви още Павлова. Тя припомни, че той също беше пребит преди време.

Вижте новия сайт на "24 часа"