Легални таксита ловят “колегата”, отвлякъл абитуриентка

https://www.24chasa.bg/Article/1393185 www.24chasa.bg
Таня Майсторова днес даде показания с приятеля си Милен в Трето РУП. Утре й предстои очна ставка за разпознаване на таксиста, опитал се да я отвлече, ако не му плати 30 лв. за курс от 2 км. СНИМКА: Наташа Манева

Таксиметрови шофьори разпознаха водача на "копърката", който се опита да отвлече абитуриентка, отказала да му плати 30 лв. за курс от 2 километра.

Инцидентът стана в Пловдив 15 минути след полунощ на 25 май. В събота вечерта таксиджии от фирма "Елма", чиито стикери ползвал нелегалният превозвач, зърнали измамника пред входа на парк-хотел "Санкт Петербург" и повикали полиция. Утре предстои очна ставка за разпознаването му с абитуриентката Таня Майсторова, на 19 г.

В събота малко след полунощ момичето се качило в първата кола, която чакала пред хотела. Зад таксито имало още 3 коли. От едната слязъл абитуриент и крещял: "Измамници, обирджии!" Таня забелязала само, че на първата кола имало познат стикер на фирмата, която и преди ползвала изгодно, и понеже бързала, за да отиде при приятеля си в дискотека до Търговската гимназия, се метнала вътре.

"След стотина метра видях апарата да показва 30 лв. и го попитах това да не е часовник. Той се изрепчи, че сумата е такава. Нямах повече от 20 лв. и му го казах, като няколко пъти помолих да спре да сляза", обясни завършилата фризьорство зрелостничка от професионалната гимназия по облекло "Ана Май".

"Никъде няма да ходиш, ще обикалям, докато дадеш парите", заплашил я таксиджията. Тя го попитала за името му и записала "Георги Стоянов", както й се представил.

Изглеждаше около 40-годишен, с прошарена коса. Бях на предната седалка до него, не ме е докоснал, но се държеше заплашително, сподели момичето.

"Спаси ме ненадейната мисъл да кажа, че татко е полицай, а майка - адвокатка. Като чу това, шофьорът спря на Централна гара и каза да изчезвам", спомня си Таня. Още в таксито позвънила на приятеля си да я чака, но не обяснила за проблема.

"Слезе разплакана, беше ужасно", спомня си приятелят й Милен, на 23 г., с когото са от миналата пролет.

"Нямаме такъв водач. Инициирах обаче издирването му и момчетата го намериха. Оказа се с номер 7603", каза управителката на "Елма такси" Мая Иванова. По баловете в Пловдив масово нелегални таксита возели по 30-40 лв. и изнудвали младежите.
"20 лева са много пари за нас, разведена съм, а второто ми дете на 17 г. е инвалид с родова пареза", каза безработната майка на Таня - Теменужка Караджова от пловдивското с. Калековец. Разбрала чак на сутринта за премеждието на дъщеря си, която била в шок.

Абитуриентката преодоляла шока и находчиво излъгала таксиста, че баща й е полицай, а майка й - адвокат.
Абитуриентката преодоляла шока и находчиво излъгала таксиста, че баща й е полицай, а майка й - адвокат. СНИМКА: Наташа Манева